Maak kennis met Robert

ine

In 2000 wilden Robert Downey en zijn vrouw na een nare periode een nieuwe start maken. Met hun twee zoons verhuisden ze naar een andere plek in Nederland, maar daar aardden hun zoons niet. In die tijd stonden ze vaak met een caravan in de Eiffel, in Duitsland. Daar was het heerlijk, dus hun zoons vroegen: ‘Kunnen we hier niet gaan wonen?’ Zo kwamen ze dertien jaar geleden in Duitsland terecht.

Roibert Downie

Zorg nodig
Robert: “We hadden een droom om in Duitsland een bed & breakfast te beginnen. Maar datzelfde jaar werden mijn zoon en echtgenote ziek. Er ging dus een streep door onze plannen. Mijn zoon liep door een virus blijvende gehoorschade op. Daardoor kon hij niet naar een Duitse basisschool. Ondanks haar ziekte bracht mijn vrouw hem dagelijks naar school in Nederland. Tijdens de middelbare school woonde hij bij een tante in Nederland. Daarna bracht ik hem drie keer per week vanuit de Eiffel heen en weer naar de dagopvang in Kelpen Oler. Dat was een zware periode.

Snel aanspraak
Mijn vrouw wilde altijd al graag naar Midden-Limburg. Daarom heb ik ons twee jaar geleden ingeschreven bij Thuis in Limburg. Nu wonen we in een mooi huis in Thorn. Dankzij de gezamenlijke tuin hebben we snel aanspraak met de buren. En we zitten dicht bij de dagopvang van onze zoon.

Buurtvader
Van het begin hebben we heel leuk contact met alle buren. We hebben bijvoorbeeld een buurtapp. En ik heb al een aantal buren geholpen met klusjes. Als vijftigplussers zijn mijn echtgenote en ik de oudste hier, dus we voelen ons eigenlijk al een beetje buurtvader en -moeder.”

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken