Samen maken we de buurt

ine

Een speelplek in Horst. Een groene ontmoetingsplek in Baexem. Een koffiemoment in Weert. Overal zie ik voorbeelden van bewoners die samen hun buurt leuker of mooier maken. Daar ben ik heel blij mee. Want de buurt is van ons samen.

ger peeters

Op sommige plekken gaan bewoners een stap verder. In het Waagmeesterhof in Weert bijvoorbeeld (pagina 11). Daar zorgen bewoners zelf dat in de bewonersgroep allerlei soorten mensen aanwezig zijn. Bewoners helpen elkaar en zoeken elkaar op voor de gezelligheid. Eigenlijk is het een dorp in het klein.

Wij steunen bewoners die zelf hun woonomgeving willen vormgeven. Want mijn collega’s en ik hebben veel vakkennis, maar we weten niet hoe het is om in uw buurt te wonen. U wel. Daarom is het belangrijk dat we uw ervaring en onze kennis bundelen.

In Weert hebben we daarvoor een nieuwe manier van werken bedacht (pagina 6). In de wijken Keent en Moesel gaan we veel bouwen en verbouwen. Daarom hebben we een werk- en ontmoetingsplek geopend midden in de wijk. Daar zitten we samen met mensen van de gemeente. En met andere organisaties die in de wijk werken. We voeren veel gesprekken met hen en met bewoners. Hun ideeën verwerken we vervolgens in onze bouw- en verbouwplannen.
Onze plannen voor de wijk maken we dus mét de wijk en ín de wijk. Dan kun je met recht zeggen: samen maken
we de buurt.

Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken