Kansen op werk bij onze onderhoudspartners

ine

We kennen we veel onderhoudsbedrijven die staan te springen om nieuw personeel. Hieronder leest twee verhalen uit de praktijk.

Steef

Miranda Heemels, Smeets Bouw:
“Als familiebedrijf zorgen we goed voor onze mensen.”

“Van Heur is een echt familiebedrijf. We zorgen goed voor onze mensen”, vertelt Miranda Heemels. “Als je bij ons komt werken, willen we je het liefst tot aan je pensioen in dienst houden. Dat geldt ook voor mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen. We doen erg ons best om ook die mensen te vinden en aan het werk te krijgen. De afgelopen jaren hebben we zo tien mensen aan een baan geholpen.

Werkzaamheden opsplitsen
Een goed voorbeeld is Steef. Onze inkoper had het veel te druk. We konden kiezen: nemen we een extra inkoper aan? Of splitsen we de werkzaamheden van de inkoper op? Dan kan de inkoper zich helemaal richten op de inkoop. En nemen we voor de andere werkzaamheden iemand aan die anders niet voor het werk in aanmerking zou komen. Zo ‘maken’ we eigenlijk nieuwe banen voor mensen die moeilijker werk vinden. Een win-winsituatie.”

Steef Janssen:
“Na drie maanden stage kreeg ik een contract”

“Mijn administratieve opleiding heb ik gedaan aan het REA College in Heerlen. Dat is een school voor beroepsonderwijs, gericht op studenten die niet in het ‘gewone’ beroepsonderwijs terecht kunnen. Ik heb bij mijn geboorte een hersenbloeding gehad. Daardoor werkt de rechterhelft van mijn lichaam niet goed.

Administratieve ondersteuning
In 2016 kon ik stagelopen bij Smeets Bouw, het zusterbedrijf van Van Heur. Na drie maanden stage kreeg ik een contract aangeboden. Ik mocht als assistent-inkoper
de inkoper gaan ondersteunen. Ik neem hem al het administratieve werk uit handen. Daardoor heeft hij zijn handen vrij om zich op zijn hoofdtaken te richten.

Draai gevonden
Mijn werk sluit niet helemaal aan op mijn vooropleiding. Daarom heb ik inmiddels een studie voor assistent-inkoper gedaan. Die heb ik vorig jaar afgerond. Nu ben ik bezig met nog een studie: namelijk die voor inkoper. Ik heb hier mijn draai dus wel gevonden. Mooi dat ik die kans heb gekregen.”

Peter Schattevoet, Janssen Beugen
“Hier hoor ik er echt bij”

onderhoudspartners

“Jaren geleden ben ik met voetbal door mijn knie gegaan. Het was ernstig en ik kon daarna alleen nog zittend werk doen. Ik kwam toen terecht bij de sociale
werkvoorziening. Ik werd bij verschillende bedrijven gedetacheerd. Zo werkte ik bij de technische dienst van een zorggroep, bij de brandweer en in een tuincentrum.
Ik merkte dat ik het technische werk steeds het leukste vond.

Inkoop, verkoop en advies
“Zo’n vijf jaar geleden kwam ik bij Janssen Beugen terecht. Dat bedrijf heeft in Horst een badkamershowroom. Medewerkers moesten de verkoop van badkameraccessoires ‘erbij’ doen. Dat werk heb ik van ze overgenomen: de inkoop en verkoop van materialen, maar ook het adviseren van klanten. Het werkt bevalt me heel goed.

Werk uit handen nemen
“Wat ik doe, sluit goed aan bij mijn opleiding. Bovendien voel ik me hier helemaal geaccepteerd. Collega’s merken dat ik ze veel werk uit handen neem. Mijn werk hier voelt veel prettiger dan gedetacheerd worden bij een bedrijf; hier hoor ik er echt bij.”

 

Uitgelicht

Zoeken