Maak kennis met Ciska

ine

Ciska Huijnen (25), Landgraaf, heeft altijd hard en veel gewerkt. Drie jaar geleden kwam ze thuis te zitten met een burn-out. Ze kreeg een uitkering, maar wilde weer aan het werk. Via een project van de gemeente Heerlen kwam ze terecht bij Frans Bertram van Wonen Limburg.

Ciska

Hieronder laten we Ciska aan het woord

Klussen voor bewoners
Frans doet een project dat Go4It heet (zie ook pagina 8). We gingen met een groepje op pad om klussen te doen voor bewoners van Wonen Limburg. We deden onderhoudswerk. Frans leerde me tegelzetten. Ik vond het hartstikke leuk om zo met mijn handen bezig te zijn.

Je ziet het huis opknappen
Via Go4It en Frans kon ik bij GrausBouw aan de slag. Dat is een van de onderhoudspartners van Wonen Limburg. Ik doe onderhoud aan huurhuizen die leeg staan, voordat de volgende bewoner erin trekt. Samen met een collega repareer ik bijvoorbeeld deuren, plinten en vloeren. Dat is mooi werk, want je ziet meteen hoe zo’n huis ervan opknapt.

Een nieuw vak leren
Bij GrausBouw werk ik samen met een collega. Die leert me alles over het timmerwerk. Ik leer dus een nieuw vak, wat ik erg leuk vind. Maar ik ben vooral heel blij dat ik een betaalde baan heb. Ik ben weer de hele dag bezig. En zit niet meer thuis te wachten hoe de tijd voorbijgaat.

Uitgelicht

Zoeken