Voorgenomen activiteiten per gemeente voor 2024

ine

Op deze pagina vindt u de voorgenomen activiteiten per gemeente voor 2024. Dit jaar hebben we dit gedaan voor 18 gemeenten. Met hen gaan we na de zomer in navolging hierop aan de prestatieafspraken voor komend jaar werken. Met de gemeenten Horst aan de Maas en Venray spraken we af dat er geen bod nodig is. Met deze gemeenten hebben we zeer recent nog meerjarige prestatieafspraken afgesloten.

activiteiten 2024

Verschuiving in rol 
We verwoorden in het bod dat we ons blijven inzetten voor een thuis voor iedereen. We zien daarbij een brede maatschappelijke taak voor onszelf weggelegd, die verder rijkt dan alleen het bouwen, onderhouden en verhuren van woningen.

Daarbij zien we wel een merkbare verschuiving in rol. Nationale prestatieafspraken en provinciale woondeals bepalen op een aantal thema’s één op één welke afspraken we met collega-corporaties, bewoners en gemeenten kunnen maken. Aanstaande wet- en regelgeving is bovendien bepalend voor de manier waarop we onze onderlinge samenwerking vormgeven. Denk aan de Omgevingswet en het wetsvoorstel Versterking regie op de volkshuisvesting. Het leidt er onder meer toe dat wij als corporatie meer dan voorheen in een uitvoerende rol terecht komen. Dat maakt onze gesprekken in de aanloop naar de prestatieafspraken niet minder belangrijk. Integendeel: juist vanwege de grote opgaven die op ons afkomen, is het belangrijk dat we blijven bouwen op elkaars kennis en dat we huurdersorganisaties en andere belanghebbenden vasthouden. 

Benieuwd naar welke inspanning we in 2024 en verder leveren om bewoners het thuis gevoel te geven? Hieronder vindt u alle activiteitenoverzichten. 

Gemeente Beek

Gemeente Beekdaelen

Gemeente Brunssum

Gemeente Heerlen

Gemeente Horst (meerjarige prestatieafspraken)

Gemeente Kerkrade

Gemeente Landgraaf

Gemeente Leudal

Gemeente Maasgouw

Gemeente Maastricht

Gemeente Nederweert

Gemeente Peel en Maas

Gemeente Roerdalen

Gemeente Roermond

Gemeente Simpelveld

Gemeente Sittard-Geleen

Gemeente Stein

Gemeente Venlo

Gemeente Weert

 

Uitgelicht

Zoeken