Jaren geleden was ik in de Noord-Ierse stad Belfast. Daar zag ik heel veel experimenten met groen in de stad: groene muren, geveltuinen en groene daken. Dat vond ik om twee redenen interessant.
De hoofdpersoon van dit bewonersmagazine is Wildert Schuuring. Hij werkt bij Wonen Limburg onder andere aan vergroeningsprojecten. Met dat soort projecten wil Wonen Limburg straten en gebouwen groener maken. Vooral in de stedelijke omgeving willen van grijs naar groen.
Elk magazine stellen we een van onze bewoners of belanghebbenden centraal. Dit keer is dat anders. We laten onze medewerker Wildert aan het woord over vergroeningsprojecten.
In onze duurzaamheidsvisie hebben we opgeschreven hoe we als Wonen Limburg de natuur en het milieu een handje willen helpen. Een van onze uitgangspunten is dat we meer groen in onze wijken en buurten willen. In elk nieuwbouwproject en bij elke opknapbeurt proberen we ook te vergroenen. Vooral in de stedelijke omgeving: we willen van grijs naar groen. Meer over de vergroeningsprojecten en andere artikelen lees je in dit bewonersmagazine.
Vanuit ons inkoopbeleid hanteren we een set uitgangspunten en randvoorwaarden die betrekking hebben op onze inkopen. Onder meer de wijze waarop wij onze inkopen organiseren, onze leveranciers selecteren, onze samenwerking vorm geven en hoe deze bijdragen aan de verwezenlijking van onze (maatschappelijke) doelstellingen. U leest ze in deze folder.
In de media is veel aandacht voor de mogelijke aanwezigheid van loden drinkwaterleidingen. Lood kan in het drinkwater komen via loden waterleidingen in huizen die voor 1960 gebouwd zijn. Vanaf 1960 zijn er geen loden leidingen meer gebruikt in de bouw.
Al jaren geleden zijn wij begonnen met het vervangen van loden leidingen. Voor zover wij weten zijn er in onze woningen geen loden drinkwaterleidingen meer.