Ons mobiliteitsbeleid

Ine Rutten

We kiezen bewust voor woonlastenbeheersing en minder CO2-uitstoot. Maar ook voor een duurzame en innovatieve manier van renoveren van ons bestaande bezit. En niet alleen dat, duurzaamheid gaat voor ons ook over mobiliteit.

mobiliteit

Nieuw en duurzamer mobiliteitsbeleid

Op 1 juli 2013 zijn we gestart met een nieuw en duurzamer mobiliteitsbeleid. Onze medewerkers rijden geen zakelijke kilometers met eigen vervoer meer; voor korte afstanden worden (elektrische) fietsen ingezet en met de werknemers spraken we af dat zij minstens 10% van hun dagelijkse woon-werkverkeer ‘groen’ reizen. We verwachten met dit nieuwe rijden het eerste jaar al zo’n 25% aan vervoerskosten te besparen. En dan hebben we het nog niet eens over de CO2-reductie.

Groenere kilometers voor Wonen Limburg

Voorheen reden de meeste medewerkers zakelijke kilometers met hun eigen auto en declareerden zij deze kilometers achteraf bij Wonen Limburg tegen een vastgesteld bedrag per kilometer. Door als organisatie zelf een energiezuinig wagenpark aan te schaffen en het declareren van gebruik van de privé auto niet meer toe te staan, leggen we de zakelijke kilometers nu vrijwel alleen nog maar met  energiezuinige auto’s af. Voor kleinere afstanden in de buurt pakken we de elektrische fiets. Daarnaast stimuleren we het gebruik van openbaar vervoer voor zakelijk verkeer door het ter beschikking stellen van mobiliteitspassen. En soms kan een ritje bespaard blijven door telefonisch overleg of carpoolen.

Goed herkenbaar in de buurt

Deze nieuwe vervoersregeling verlaagt niet alleen de CO2-uitstoot; het is ook nog eens veel efficiënter. Medewerkers hoeven immers geen declaraties meer in te dienen. Bestuurder Ger Peeters: “Voor de medewerkers is het wel even wennen; die moeten echt ‘omdenken’ en anders en bewuster afspraken buitenshuis plannen. We reden met zijn allen per maand bij wijze van spreken 4 keer de wereld rond. Dat kan echt wel minder, maar bovenal groener.  Wat zeker ook meetelt is dat we met deze energiezuinige, kleurrijke vervoermiddelen ook nog eens goed herkenbaar zijn voor onze huurders in de Limburgse wijken en buurten. Want op die bezoeken bezuinigen we uiteraard niet, integendeel!’


 

Uitgelicht

Zoeken