Sleuteluitreiking nieuwe bewoners Kompaswoningen America

esther

Vandaag krijgen huurders van de Kompaswoningen in America hun sleutels. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Wim Hazeu, bestuurder Wonen Limburg, Marco Hesp, voorzitter van de Dorpsraad en Bob Vostermans, wethouder heetten de nieuwe bewoners van harte welkom thuis.

k

Wonen Limburg heeft op diverse plekken in Limburg ingezet op tijdelijke huisvesting. Op dit moment is er namelijk nog vraag naar sociale huurwoningen. We zijn ons er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg: ‘Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte. Waaronder deze twaalf in America.'

Kleinere kern
Het zijn de eerste Kompaswoningen in een kleinere kern nadat eerder Weert en Panningen al succesvol werden verhuurd. Dit project aan de Grad Poelsstraat in America is onderdeel van de prestatieafspraken tussen de gemeente Horst aan de Maas, de Huurdersvereniging Noord-Limburg en Wonen Limburg. De Dorpsraad America is zeer betrokken geweest bij dit project. Gemeente en Wonen Limburg zullen de verhuur en het project gaan evalueren.

Energiezuinig
De woningen zijn van het type Heijmans One, bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het huis is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen energiezuinig.

 

Uitgelicht

Zoeken