2017 april - juni

 • Zelfbeheer: iets voor u? 24 mei 2017

  Onze huurders kunnen actief zijn bij werkzaamheden rond het dagelijks beheer van een woongebouw. We noemen dit zelfbeheer; het is van en voor bewoners.

 • Bewoners Johanna van Meursstraat Weert besparen fors op energie 06 juni 2017

  Wonen Limburg heeft de meest energiezuinige buurtbewoner van de Johanna van Meursstraat in Weert beloond met een maandhuur cadeau. Uit handen van bestuurder Ger Peeters mocht de winnaar van de energiezuinigheidswedstrijd – familie El Mahtouchi - op dinsdag 6 juni de cheque in ontvangst nemen. Nummers 2 en 3 kregen een halve maandhuur en een kwartmaandhuur cadeau.

 • Nieuwe huurbedrag voor huurbetaling in juli aangepast? 15 juni 2017

  In april ontvingen onze huurders het voorstel voor de jaarlijkse huuraanpassing. Vanaf 1 juli betaalt u een nieuwe huurprijs. Let op: op de specificatie huuraanpassing stond alleen het netto bedrag vermeld. Als u bijvoorbeeld ook een huurdersabonnement (€ 4,00) en/of Glasfonds (€ 1,10) heeft, dan wijkt het te betalen bedrag aan huur af. Dit geldt ook als bij uw woning extra kosten (servicekosten) van toepassing zijn. Per 1 juli bent u het netto bedrag plus deze eventuele bijkomende kosten verschuldigd.

 • Flinke labelsprongen voor 4.000 huurwoningen 30 juni 2017

  Flinke labelsprongen inclusief toepassingen ter voorbereiding op verdere verduurzaming in de toekomst. Dat is wat de aanbesteding van Wonen Limburg voor de energetische verbeteringen van 4.000 huurwoningen in ieder geval opgeleverd heeft. Vandaag werd de voorlopige gunning aan de deelnemende partijen bekend gemaakt.

 • Wonen Limburg: flexibel en stabiel 07 juni 2017

  Ook in 2016 wisten we goede resultaten te boeken. Het onlangs gepubliceerde jaarverslag over 2016 laat zien dat de bedrijfslasten verder gezakt zijn, de investeringen in duurzaamheid toegenomen zijn en de huurverhoging voor huurders opnieuw beperkt is gebleven.

 • Handige nieuwe functies in Mijn Wonen Limburg 15 mei 2017

  We zijn steeds bezig met verbetering van de mijn-omgeving om uw zaken online met ons te regelen.

 • Wonen Limburg heet statushouders welkom thuis 19 mei 2017

  Meer dan 250 vergunninghouders uit heel Limburg waren donderdagmiddag 18 mei bij ons te gast. Een middag die volledig in het teken stond van kennismaken met de nieuwe Nederlanders die de afgelopen twee jaar via ons gehuisvest zijn.

 • Bewoners Willem Litjenshof vieren oplevering 272 zonnepanelen 17 mei 2017

  Op donderdag 18 mei vond de feestelijke oplevering plaats van 272 zonnepanelen op het woongebouw aan de Willem Litjenshof in Weert. Voor ons is het voor het eerst dat we zoveel zonnepanelen op één gebouw plaatste. Reden voor een feestelijk moment met alle bewoners van het gebouw én hun buurtbewoners.

 • Mogelijk appartementen voor jongeren in voormalig gemeenschapshuis Ell 05 mei 2017

  Vanochtend tekenden Wooncoöperatie Ell (in oprichting), Wonen Limburg en de gemeente Leudal een intentieovereenkomst waarin zij afspreken te onderzoeken of er (tijdelijke) woonruimtes in het pand Ellenhof in Ell gerealiseerd kunnen worden.

 • Verkiezing Bewonerscommissie van het jaar 2017 09 mei 2017

  De verkiezing Bewonerscommissie (BC) van het jaar wordt een jaarlijks terugkerend initiatief van De Nieuwe Wind. De Nieuwe Wind is een adviesbureau dat huurders(organisaties) coacht en traint in hun groei tot sterke participatiepartner.

 • Beperkte dienstverlening op maandag 8 mei na 16.00 uur 04 mei 2017

  Vanwege onderhoud aan ons computersysteem kunnen we u op maandag 8 mei na 16.00 uur helaas minder van dienst zijn. We kunnen dan namelijk geen gegevens inzien. Ook onze avondopenstelling vervalt op deze dag.

 • Samen werken aan zelfstandig wonen 21 april 2017

  Wonen Limburg, de gemeente Horst aan de Maas en de gemeente Venray willen er samen voor zorgen dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarom hebben de drie partijen deze week afspraken gemaakt over de uitvoering van woningaanpassingen in huurhuizen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het verwijderen van drempels of het aanpassen van een badkamer.

 • Waar gemeenten ons (en u!) op mogen afrekenen 20 april 2017

  Met de gemeenten in ons werkgebied maken we jaarlijks zogenaamde ‘prestatieafspraken’. Daarin leggen we vast waar de gemeente ons dat jaar op mag afrekenen: hoeveel huizen we bouwen, hoeveel mensen uit een bepaalde doelgroep we huisvesten, en ga zo maar door.

 • Verduurzaming van 4.000 huurwoningen 20 april 2017

  De komende vier jaar gaan we maar liefst nog eens 4.000 huurwoningen verduurzamen. Daarmee halen we de doelstelling om in 2020 voor ons hele woningbezit (26.000 woningen) gemiddeld energielabel B te hebben. Door gebruik te maken van de beschikbare subsidie (STEP) kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden zonder extra huurverhoging voor de huurder. De besparing op de energierekening komt daarmee volledig ten goede aan de bewoners.

 • Mogelijk nieuwe functie voor Schuttersveld 20 april 2017

  Wonen Limburg en de gemeente Venray gaan samen de mogelijkheden bekijken om het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld geschikt te maken als tijdelijke woonruimte voor één- en tweepersoons huishoudens. Het onderzoek is naar verwachting voor de zomer klaar.

 • Tijdelijk geen entreekosten bij Huurdersabonnement 14 april 2017

  Wonen Limburg neemt u veel onderhoud aan uw woning uit handen. Maar sommige kleine klussen en reparaties zijn uw eigen verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld het vegen van de schoorsteen, het schoonmaken van de dakgoot of het bijwerken van kitvoegen.

 • Sleuteluitreiking nieuwe bewoners Kompaswoningen America 13 april 2017

  Vandaag krijgen huurders van de Kompaswoningen in America hun sleutels. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Wim Hazeu, bestuurder Wonen Limburg, Marco Hesp, voorzitter van de Dorpsraad en Bob Vostermans, wethouder heetten de nieuwe bewoners van harte welkom thuis.

 • Uitkomsten VvE-onderzoek zijn bekend 07 april 2017

  Eind 2016 hield Wonen Limburg een onderzoek onder bewoners die in een woongebouw wonen, waar een Vereniging van Eigenaren actief is.

 • 3 dingen die u moet weten over prestatieafspraken 07 april 2017

  Elk jaar zit Wonen Limburg met de gemeente om de tafel om ‘prestatieafspraken’ te maken. Daarin leggen we samen vast wat we het komende jaar in die gemeente gaan doen. Het zijn officiële afspraken, waarop de gemeente ons kan afrekenen. Sinds kort is de huurdersvertegenwoordiging ook partner in die gesprekken. Wat moet u weten over de prestatieafspraken?

Uitgelicht

Zoeken