Bewoners Hof Lektrisch Frenske blij met nieuwe binnentuin

esther

De binnentuin van Hof Lektrisch Frenske is weer een gezellige plek voor de ruim 40 bewoners van het appartementengebouw aan de Markt 117 in Panningen. Nelly Nieskens, bewoner van een van de appartementen: ‘De binnenplaats was kaal en troosteloos. Helemaal geen plek om met mooi weer eens fijn te gaan zitten. ’s Nachts voelde het er zelfs een beetje unheimisch omdat het terrein niet afgesloten kon worden.’ Reden voor een groepje bewoners om eens met Wonen Limburg aan tafel te gaan. Ze stelden een projectplan op en legden dit aan ons voor. ‘Wonen Limburg was meteen enthousiast over ons idee en wilde wel een bijdrage leveren", vertelt Nieskens.

Binnentuin

‘Initiatieven van bewoners ondersteunen we van harte’
Paul Mertens, medewerker wijk- en complexbeheer bij Wonen Limburg: ‘Voor ons is het belangrijk dat niet alleen het huis, maar ook de woonomgeving waar iemand woont prettig aanvoelt. Initiatieven van bewoners om hieraan bij te dragen ondersteunen we dan ook van harte! We nodigen buurtbewoners altijd uit om hier gezamenlijk iets in te ondernemen. Per project bekijken we wat Wonen Limburg kan bijdragen.’

Inspiratie
En dus gingen de bewoners vol energie aan de slag met een landschapsarchtitect van bureau VERBEEK. In drie bijeenkomsten in juni, augustus en november 2016 kwam een herinrichtingsplan tot stand, waarbij volop ruimte was voor inbreng door alle bewoners. Een delegatie bewoners toog zelfs naar een appartementengebouw in Baarlo om inspiratie op te doen. Hier genieten de bewoners sinds kort ook van een vergroende binnentuin die samen met Wonen Limburg werd gerealiseerd. Vervolgens hingen het uitgewerkte plan en de tekeningen gedurende enkele weken in de centrale hal van Hof Lektrisch Frenske. Bewoners konden hierop nog hun aanvullende suggesties kwijt.

Gezellig samenzijn
Eind november kon daadwerkelijk gestart worden met de werkzaamheden. Ook aan het opfleuren van de hoofdentree en de gevels werd gedacht. Nieskens: ‘Laat de plantjes nu maar groeien! Vandaag nemen we de tuin officieel in gebruik. We kijken er echt naar uit straks met elkaar gezellig buiten te kunnen zitten of even een praatje met voorbijgangers te maken. Het ziet er nu zo lekker fris en uitnodigend uit. Heel blij zijn we ook met het hek dat geplaatst is. We kunnen de tuin nu ’s nachts afsluiten, zodat we geen last meer hebben van ongewenste gasten.’

Boomadoptie
Passend bij de ingebruikname van het eigen vergroeningsproject adopteerden de bewoners, samen met Wonen Limburg, één van de bomen die geplant zijn in de buurt van Hof Lektrisch Frenske. Dit in het kader van de herinrichting van het centrum van Panningen.


Op zaterdag 1 april is de nieuwe binnentuin van Hof Lektrisch Frenske opengesteld voor bezoekers.

 

 

Uitgelicht

Zoeken