2017 januari - maart

 • Bewoners Hof Lektrisch Frenske blij met nieuwe binnentuin 31 maart 2017

  De binnentuin van Hof Lektrisch Frenske is weer een gezellige plek voor de ruim 40 bewoners van het appartementengebouw aan de Markt 117 in Panningen. Nelly Nieskens, bewoner van een van de appartementen: ‘De binnenplaats was kaal en troosteloos. Helemaal geen plek om met mooi weer eens fijn te gaan zitten. ’s Nachts voelde het er zelfs een beetje unheimisch omdat het terrein niet afgesloten kon worden.’ Reden voor een groepje bewoners om eens met Wonen Limburg aan tafel te gaan. Ze stelden een projectplan op en legden dit aan ons voor. ‘Wonen Limburg was meteen enthousiast over ons idee en wilde wel een bijdrage leveren", vertelt Nieskens.

 • In de buurt van… het Wonen Limburg Lab 08 maart 2017

  Op dinsdagavond 7 maart vond het Wonen Limburg Lab plaats met als thema het huurdersmagazine In de buurt van… We hadden een aantal huurders uitgenodigd om hierover met ons in gesprek te gaan. Wat zijn de plussen en minnen van de huidige uitgave? Wilt u het blad online lezen of liever op papier? Moet het glossy zijn of lekker praktisch? Wat moet de inhoud zijn? Met dit soort vragen gingen de deelnemers in twee groepen aan de slag.

 • Convenant vroegsignalering huurschulden 14 februari 2017

  Wonen Limburg, woningbouwvereniging St. Joseph, Algemeen Maatschappelijk Werk en de gemeente Weert hebben maandag 13 februari het convenant 'vroegsignalering' ondertekend. Hiermee willen de partijen samenwerken om het aantal huurachterstanden in Weert flink te verminderen.

 • We zijn er ook als het even tegenzit 27 januari 2017

  Wonen Limburg stelt de mens centraal. Ook als het die mens even tegenzit in het leven. Dat kan komen door sociale of geestelijke problemen. Of mensen komen door een woningbrand of andere reden op straat te staan. Onderschat niet hoeveel mensen zich ineens in zo’n situatie bevinden. Vaak tot hun eigen verbazing.

 • Projectleiders Frank en Thieu over onze energieprojecten 26 januari 2017

  Wonen Limburg werkt hard aan het verduurzamen en energiezuinig maken van de woningvoorraad. Dat is goed voor de levensduur van de woningen en het milieu, maar is vooral ook erg interessant voor de portemonnee van onze huurders. Want dankzij het energetisch renoveren, kan het de bewoners zomaar enkele tientallen euro’s per jaar schelen aan woonlasten. We vroegen projectleiders Thieu Lalieu en Frank Gielens naar hoe de energieprojecten verlopen.

 • Oproep Wonen Limburg Lab! Thema: bewonersmagazine ‘In de buurt van’ 25 januari 2017

  We willen dat ons magazine ook in de toekomst met aandacht en plezier wordt gelezen. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

 • Haalbaarheidsonderzoek tijdelijke woningen met zorgverlening in Centrum Jeugd en Gezin 18 januari 2017

  Wonen Limburg en gemeente Peel en Maas ondertekenen een intentieverklaring om te onderzoeken of het haalbaar is, tijdelijk woningen met zorgverlening te creëren in het voormalige Centrum voor Jeugd en Gezin (Nijverheidsstraat Panningen). Uiteindelijk doel is om er voor een periode van 10 jaar, inwoners met een zorgbehoefte te huisvesten.

 • Onderzoek koolmonoxide aanleunwoningen Stein uitgevoerd 13 januari 2017

  Het onafhankelijke onderzoek naar het koolmonoxideprobleem bij vijf aanleunwoningen aan de Heerstraat Centrum in Stein is uitgevoerd. Wonen Limburg gaat de gehele cv-installatie (kanaal en cv-ketels) van de vijf woningen vervangen. Voor de bewoners betekent dat helaas dat ze voorlopig nog niet terug naar hun woning kunnen.

 • Koolmonoxidemelding aanleunwoningen Stein 10 januari 2017

  Zondag 8 januari aan het einde van de middag is er wederom een koolmonoxidemelder afgegaan in een aanleunwoning aan de Heerstraat Centrum in Stein. De hulpdiensten zijn ter plaatse geweest. De betreffende bewoners maken het goed en zijn voorlopig elders ondergebracht.

Uitgelicht

Zoeken