Koolmonoxidemelding aanleunwoningen Stein

esther

Zondag 8 januari aan het einde van de middag is er wederom een koolmonoxidemelder afgegaan in een aanleunwoning aan de Heerstraat Centrum in Stein. De hulpdiensten zijn ter plaatse geweest. De betreffende bewoners maken het goed en zijn voorlopig elders ondergebracht.

Afgelopen week is in dit woongebouw 2 keer eerder een te hoog koolmonoxidegehalte gemeten. Het betreft steeds dezelfde 5 woningen boven elkaar in één blok. Na de eerste melding is uit forensisch onderzoek gebleken dat er een mankement was aan een cv-ketel. Na de tweede melding is er opnieuw gezocht naar de mogelijke oorzaak. Dit onderzoek wees uit dat de luchttoevoer werd belemmerd. Dit is direct verholpen en vervolgens heeft er een continue controlemeting van 20 uur plaatsgevonden voordat de 5 betreffende woningen werden vrijgegeven door eigenaar Wonen Limburg, brandweer en gemeente Stein.
 
Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg: “Helaas is nu toch weer gebleken dat er nog iets niet in orde is. We gaan met man en macht verder onderzoeken om het probleem opgelost te krijgen.” Voorlopig worden de 5 bewoners van de 5 betrokken appartementen elders opgevangen.

 

Uitgelicht

Zoeken