Onderzoek koolmonoxide aanleunwoningen Stein uitgevoerd

esther

Het onafhankelijke onderzoek naar het koolmonoxideprobleem bij vijf aanleunwoningen aan de Heerstraat Centrum in Stein is uitgevoerd. Wonen Limburg gaat de gehele cv-installatie (kanaal en cv-ketels) van de vijf woningen vervangen. Voor de bewoners betekent dat helaas dat ze voorlopig nog niet terug naar hun woning kunnen.

Nadat afgelopen zondag voor de derde keer melding gemaakt werd van een verhoogde concentratie koolmonoxide in één van de vijf boven elkaar liggende appartementen, is maandag een onafhankelijk deskundig bureau een onderzoek gestart in opdracht van Wonen Limburg.

Het onderzoeksbureau heeft de cv-installatie van de boven elkaar liggende woningen volledig geïnspecteerd. Dus zowel de cv-ketels als het lucht aan -en afvoerkanaal in de schacht, die grenst aan de woningen. Geconstateerd is dat het aan- en afvoerkanaal onderin de schacht een lekkage vertoont. Uit het onderzoek is gebleken dat de maatregelen die genomen zijn naar aanleiding van de voorgaande twee meldingen juist waren.

Volledige vervanging
Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg: “Wij hebben naar aanleiding van de resultaten besloten de lucht aan- en afvoerkanalen in de schacht van de vijf woningen te vervangen. Omdat de cv-ketels technisch gekoppeld zijn aan deze kanalen, worden deze eveneens vervangen. Dat betekent helaas voor de vijf bewoners dat het nog een aantal weken duurt voordat ze kunnen terugkeren naar hun woning. Waar gewenst zorgen we in overleg met de bewoners voor passende alternatieve huisvesting.“

 

Uitgelicht

Zoeken