We zijn er ook als het even tegenzit

ine

Wonen Limburg stelt de mens centraal. Ook als het die mens even tegenzit in het leven. Dat kan komen door sociale of geestelijke problemen. Of mensen komen door een woningbrand of andere reden op straat te staan. Onderschat niet hoeveel mensen zich ineens in zo’n situatie bevinden. Vaak tot hun eigen verbazing.

Wim Hazeu

Juist voor deze mensen betekent een huis: structuur en rust in het leven. Het is onze taak om ze dat te bieden. Dat kan in eerste instantie met een tussenoplossing, zoals een Kompaswoning of een gemeubileerde tijdelijke woning. Maar uiteindelijk hebben deze mensen ook recht op een gewoon huis. En dat kan ook bij u in de straat zijn.  

Hun leven heeft vaak een tijdlang in het teken gestaan van overleven. In hun nieuwe huis maken ze weer de sprong naar het gewone leven. Dat wekt soms argwaan bij de buren. Onbekend maakt onbemind. Toch zullen we daar met z’n allen een beetje aan moeten wennen. Sterker nog: uw hulp kan weleens een enorme steun in de rug zijn. Dat merkte ook Ton, onze hoofdpersoon in het magazine In de buurt van Ton.

Elkaar wat beter leren kennen is een belangrijke eerste stap. Groeten of samen een kop koffie drinken kunnen zeker geen kwaad. De bewonerscommissie bij u in de buurt speelt graag een rol in die ontmoeting. En als het echt nodig is, staan wij natuurlijk ook voor u klaar. Op pagina 10 van ons magazine In de buurt van Ton leest u meer over huurders met een andere levenswandel.

Wim Hazeu
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken