Contracten verduurzaming 4.000 huurwoningen getekend

jessica

Vandaag vond de officiële ondertekening plaats van de energieprojecten 2017-2020 van Wonen Limburg. Hiermee kregen de 4 partijen OnderhoudPlus, Cuypers-Pex BV, Gebr. Janssen BV en Caspar de Haan officieel de opdracht om te starten met de energetische renovaties van ongeveer 4000 woningen. Omdat de woningen aan de Keijsershof in Hegelsom als één van de eerste aan de beurt zijn, vond dit feestelijke moment daar in de straat plaats.

Formele aftrap verduurzaming 4000 huurwoningen

Foto: John Peters Fotografie

Samen werken aan kwaliteit

De komende 4 jaar verduurzaamt Wonen Limburg in totaal 4.000 huurwoningen. Uit de aanbesteding van deze enorme klus zijn uiteindelijk de genoemde vier partijen geselecteerd. Bestuurder Wim Hazeu van Wonen Limburg: “Het is een stevige wedstrijd geweest. En dan geen wedstrijd op prijs, maar op kwaliteit. We gaan 4 jaar met elkaar samenwerken en houden elkaar hier scherp in.” Zo zien de andere partijen dat ook. Hans Janssen van Janssen De Jong Bouw Zuid BV/OnderhoudPlus benadrukt het belang van samenwerking: “We staan met zijn vieren te popelen om te beginnen. Het is een flinke klus, maar we gaan er samen voor. Het is een ketensamenwerking met de 4 partijen, met Wonen Limburg, maar ook met de bewoners samen. We gaan ons best doen om een goed proces neer te zetten, met weinig overlast voor de bewoners en een fijne woning als eindresultaat.”

Eerste handeling

Na de feestelijke ondertekening werd meteen gestart met de eerste werkzaamheden. Een van de woningen werd direct voorzien van vloerisolatie. De eerste bewoners kregen bovendien ook nog een mini-appelboom cadeau namens de vier partijen. “We hebben er zin in. Laat die volgende 3999 woningen maar komen,” aldus Hans Janssen.

Uitgelicht

Zoeken