Prijsvraag veiligheid

ine

Ons magazine In de buurt van Ruud staat voor een groot deel in het teken van veiligheid. Wonen Limburg wil mensen meer bieden dan een huis. Wij willen zorgen voor een thuis. Een huis is een ‘ding’ van baksteen, terwijl een thuis een gevoel is. Een plek waar je je prettig voelt. Een veilige woonomgeving is daarvoor heel belangrijk.

prijsvraag veiligheid

Eenvoudige oplossingen
Een eenvoudige oplossing kan de veiligheid al flink vergroten. Bijvoorbeeld een verplichte fietsenstalling. Fietsen die in de weg staan belemmeren de ontruiming bij een calamiteit. Of buitenverlichting plaatsen in een achterpad: dat geeft meteen een veilig gevoel.

Belangrijke tip: plaats rookmelders
In uw slaap ruikt u niets, maar uw gehoor werkt prima. Daarom kan alleen een rookmelder u tijdens uw slaap waarschuwen voor brand.

Hieronder geven we u enkele adviezen over het gebruik van rookmelders
•    Plaats een rookmelder in de vluchtroute.
•    Na het afgaan van de rookmelder heeft u nog ongeveer drie minuten om uw woning te verlaten. Zorg dat de vluchtroute vrij is!
•    Test de rookmelder eens per maand, koppel dit bijvoorbeeld aan het luchtalarm of schrijf het in uw agenda.
•    Goed om te weten: u hoeft niet op een ladder te staan om het testknopje in te drukken. Met een paraplu of ander lang voorwerp lukt dit ook prima.
•    Stofzuig regelmatig rondom de rookmelder om valse meldingen te voorkomen.
•    Vraag hulp aan iemand in uw omgeving als u moeite heeft met een van bovenstaande punten.

Heeft u een goed idee om de veiligheid in en rond uw huis of woongebouw te verbeteren?
Deel het met ons via indebuurtvan@wonenlimburg.nl. U kunt uw reactie insturen tot vrijdag 25 augustus. Het beste idee belonen wij met een rook- en koolmonoxidemelder.

        

Uitgelicht

Zoeken