Weet u waar de nooduitgang is?

ine

Wonen Limburg wil mensen meer bieden dan een huis. Wij willen zorgen voor een thuis. Een huis is een ‘ding’ van baksteen, terwijl een thuis een gevoel is. Een plek waar je je prettig voelt. Een veilige woonomgeving is daarvoor heel belangrijk.

Wim Hazeu

Wonen Limburg besteedt natuurlijk aandacht aan veiligheidsmaatregelen. In woongebouwen gaat het bijvoorbeeld om brandmeldinstallaties en duidelijk aangegeven vluchtroutes. Die maatregelen zijn maar een deel van het verhaal. Zeker zo belangrijk is hoe u als huurder het gebouw gebruikt. Weet u waar de vluchtroutes zijn? Staan er geen fietsen of oud papier voor de nooduitgangen?     

Ik begrijp heel goed dat u hier niet dagelijks over nadenkt. Gelukkig zijn er maar heel weinig mensen die de nooduitgang in hun gebouw ooit hebben moeten gebruiken. Maar áls het erop aankomt, dan is een vrije doorgang van levensbelang. Bert Niessen uit de Dempseyflat in Sittard maakte een ontruiming van zijn woongebouw mee en hij vertelt erover op pagina 18 van ons magazine In de buurt van Ruud. Reken maar dat hij zich bewust is van de veiligheidsvoorzieningen rondom zijn woning.     

In ons magazine In de buurt van Ruud leest u allerlei praktische tips over brandveiligheid. Daar wil ik nog één ding aan toevoegen: veiligheid heeft ook een sociale kant. Herkent u de gezichten van uw buren, zodat u in geval van brand weet of iedereen veilig is? Weet u waar die mevrouw woont die slecht ter been is, en dus niet zo snel buiten is als het spannend wordt? Het klinkt simpel, maar een beetje omkijken naar elkaar kan levens redden.  

Wim Hazeu
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken