Noteer in uw agenda: Wereld Alzheimer Week

ine

Op 21 september 2017 is het Wereld Alzheimer Dag. Daarom vindt er landelijk een Wereld Alzheimer Week plaats van 18 tot en met 24 september. In deze week worden activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie, hun naasten en iedereen die geïnteresseerd is.

samen dementievriendelijk

Forse toename mensen met dementie
In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Wonen Limburg heeft het thema ‘dementievriendelijk’ op de agenda staan. Wij vinden het belangrijk dat onze huurders zo lang mogelijk op een prettige en veilige manier in hun woning en in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Het is van belang dat bewoners in onze buurten mensen met dementie niet alleen weten te herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Als we een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen.

Dementievriendelijke gemeenten
In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen die leven met dementie zo lang mogelijk meedoen in de samenleving. Waarin ze iets mogen vergeten. Waarin ze thuis gebracht worden als ze verdwalen. Waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen. Op dit moment zijn 3 gemeenten binnen ons werkgebied dementievriendelijk. Dat zijn de gemeenten Venray, Weert en Roermond.

Activiteiten tijdens Wereld Alzheimer Week
Tijdens de Wereld Alzheimer Week zijn er in de gemeenten Venray en Roermond tal van activiteiten. Het complete overzicht vindt u op www.dementievriendelijkroermond.nl en www.venraydementievriendelijk.nl.
Ook Wonen Limburg verzorgt een aantal activiteiten in deze gemeentes. We zetten ze hieronder op een rijtje. Het zijn besloten bijeenkomsten, specifiek voor de bewoners uit de genoemde woongebouwen of wijk.
•    Voorlichtingsbijeenkomst over dementie voor bewoners Zwartbroekpoort Roermond
•    Voorlichtingsbijeenkomst over dementie voor bewoners Laurentiuskwartier Roermond
•    Beukenrode Venray, deelname dagbesteding door medewerkers van de buurtwinkel
•    Bijeenkomst over het thema dementie voor de bewoners van de wijk Veltum in Venray.
 

Uitgelicht

Zoeken