2017 september - december

 • Eerste aardgasloze nieuwbouwwoningen Wonen Limburg in de gemeente Peel en Maas 21 december 2017

  Eind september zijn acht zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen aan de Carolusstraat in Helden in gebruik genomen. Het zijn de eerste nieuwbouwwoningen die bouwbedrijven Jongen voor Wonen Limburg heeft gebouwd waar geen gas wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning of voor het koken. Hiermee is een waardevolle stap gezet om de ambitie van Wonen Limburg – zo veel mogelijk woningen aardgasloos in 2030 - waar te maken. Afgelopen week bezocht de corporatie de bewoners.

 • Wonen Limburg neemt 3 complexen over van Woonpunt 20 december 2017

  Wonen Limburg neemt drie wooncomplexen en een bouwlocatie over van collega-corporatie Woonpunt. Het gaat in totaal om 186 huurappartementen in het middensegment in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen. Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar. Zo blijven de woningen beschikbaar voor mensen met een middeninkomen.

 • Samen Wonen. Hoe wilt ú in de toekomst wonen? 12 december 2017

  Onze woonbehoefte van vandaag hoeft niet dezelfde te zijn als die van morgen. Het kan zijn dat u ervoor kiest uw zorgbehoevende ouders dicht in de buurt te hebben. Of dat u graag met gelijkgestemden een andere invulling wilt gaan geven aan wonen. Door bijvoorbeeld ruimten samen te delen en hiervoor ook samen wilt zorgen. Of misschien heeft u wel een hele andere woonwens. Wij zijn nieuwsgierig naar úw woonwensen!

 • Huurdersvereniging Noord-Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers 08 december 2017

  Wonen Limburg hecht veel waarde aan de mening, ideeën en wensen van huurders. Dit komt tot uiting in onze visie, beleid en strategie. We hebben geregeld contact met de verschillende huurdersbelangenorganisaties in Limburg; dat vinden we belangrijk. Zowel op bestuurlijk niveau als in de regio.

 • Inloopspreekuur voor bewoners Brukske 07 december 2017

  Huurt u een woning van ons in de wijk Brukske in Venray en ontving u van ons een brief in augustus of oktober? Hierin schreven we dat uw huis in 2018 beter geïsoleerd wordt. Waardoor uw huis fijner aanvoelt en de energierekening omlaag gaat.

 • Social Return als antwoord op personeelstekort 07 december 2017

  Vandaag was de laatste van de vier praktijkdagen waarop 26 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis konden maken met het werken in de installatietechniek. Deze praktijkdagen, die plaatsvonden bij opleidingsinstituut Installatiewerk Zuid-Oost in Roermond, maken deel uit van een wervingsproject van negen samenwerkende partijen.

 • Intentieovereenkomst getekend met Het Groene Net 01 december 2017

  Met het tekenen van de intentieovereenkomst gaan we onderzoeken of het mogelijk is zo'n 600 woningen in Sittard-Geleen aan te sluiten op het netwerk, waardoor we met restwarmte de woningen kunnen verwarmen. Door aan te sluiten op Het Groene Net kunnen wij op betaalbare wijze woningen fors verduurzamen en leveren we hiermee een bijdrage aan het realiseren van ons streven zoveel mogelijk woningen in 2030 van het gas af te hebben. Wij doen mee op voorwaarde dat huurders niet méér geld kwijt zijn aan de verwarming van hun huizen dan wanneer ze aardgas zouden stoken.


 • Benchmark corporaties: Wonen Limburg scoort een mooi gemiddelde 24 november 2017

  Ieder jaar vindt er een benchmark plaats waarin ruim 300 woningcorporaties op een aantal onderwerpen met elkaar worden vergeleken. Deze benchmark wordt uitgevoerd door Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Er worden vijf onderwerpen gemeten. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en een C voor een score onder het gemiddelde. Op alle vijf scoren we een mooie B.

 • Welkom nieuwe bewoners Hornehoof Weert 02 november 2017

  Na een bouwperiode van 18 maanden was het donderdag 26 oktober zover. De eerste bewoners ontvingen de sleutels van hun nieuwe huurwoning van Wonen Limburg. Op donderdag 2 november overhandigen we de sleutels aan de nieuwe bewoners van de laatste van de 59 appartementen.
  De groepswoningen en appartementen van Land van Horne zijn eind dit jaar klaar voor bewoning.

 • 6 zaken die u gemakkelijk zelf regelt 30 oktober 2017

  Het WoonAdviesTeam van Wonen Limburg staat klaar voor al uw vragen en opmerkingen. Maar wist u dat u heel veel dingen ook gemakkelijk en snel zelf kunt afhandelen? Hier leest u hoe!

 • Wordt u Wonen Limburg in het klein? 30 oktober 2017

  Steeds meer mensen willen zelf iets te zeggen hebben over hun huis en woonomgeving. Dat vinden wij een goede ontwikkeling, want betrokken bewoners zorgen voor meer stabiliteit en meer gemeenschapszin. Daarom zoekt Wonen Limburg voortdurend naar manieren om bewoners hierbij te ondersteunen.

 • Theo, een man met passie voor energie 30 oktober 2017

  “Natuurlijk wil ik wel wat vertellen over mijn werk als Energiecoach!”, luidde de enthousiaste reactie van energiecoach Theo van de Laar. En nu zit hij voor ons, een man met een vriendelijk gezicht en ogen die voortdurend glinsteren. Theo is een man met passie voor alles wat hij doet. Sinds juni vorig jaar zet hij zich in als energiecoach voor Wonen Limburg. En dat bevalt hem heel goed.

 • Wereld Alzheimer Week: Een terugblik 25 oktober 2017

  In de Wereld Alzheimer Week (van 18 tot en met 24 september) hebben medewerkers van Wonen Limburg zich ingezet om dementie breed onder de aandacht te brengen. Voor mensen met dementie is het van belang dat ze mee kunnen blijven doen in onze maatschappij. Dat betekent dat we de samenleving moeten voorlichten en informeren om zo toe te groeien naar dementievriendelijke gemeenschappen.

 • De winnaars van de Buurttaarten zijn bekend 25 oktober 2017

  Er kwam een grote stroom aan reacties op onze oproep voor de Wonen Limburg Buurttaart op Facebook. Wat mooi om te zien dat zoveel mensen klaarstaan voor elkaar en voor de buurt. Uit alle inzendingen kozen we twee prijswinnaars. We feliciteren Janneke Vaessen, Brand 1786 in Maasbree en Corrie Boom van de Schout in Venray van harte als winnaars van Buurttaarten.

 • Ligt jouw toekomst in de installatietechniek? 17 oktober 2017

  De bedrijven die voor ons - en dus voor onze huurders - werken in de installatietechniek, zoeken mensen die werk willen maken van techniek. Ervaring hoef je niet te hebben, interesse voor het installatievak én twee rechterhanden heb je wel. Net als de wil om het vak te leren. Hoe jong of oud je ook bent.

 • Dank u wel voor uw gastvrijheid! 10 oktober 2017

  Zaterdag 7 oktober was al weer de 3e Dag van het Huren. Een initiatief van onze brancheorganisatie Aedes. Met 160 collega’s gingen we onze wijken en buurten in om op bezoek bij onze huurders te gaan.

 • Winnaars prijsvraag veiligheid 20 september 2017

  In ons magazine ‘In de buurt van Ruud’ vroegen we u mee te denken over de veiligheid in en rond uw huis of woongebouw. Uit alle inzendingen kozen we twee prijswinnaars. Zij kwamen met de meest praktische tips:

 • Bewoners Wonen Limburg aan de slag met Waterklaar 14 september 2017

  Klimaatverandering zorgt tegenwoordig voor steeds meer uitersten. Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast en droogte in de omgeving te voorkomen. Maar dit is niet voldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen. Alleen met de hulp van bewoners kan het verschil worden gemaakt. Naast de extreme regenval ontstaat er namelijk ook meer wateroverlast door de toename van de hoeveelheid bebouwing en verharding in tuinen. Hierdoor stroomt er meer regenwater rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want met dit zogenoemde hemelwater valt veel te doen. Afkoppelen van het riool is de methode om dit water in gebruik te nemen. Het project Waterklaar stimuleert deze methode. En Wonen Limburg doet als corporatie mee aan dit project.

 • Noteer in uw agenda: Wereld Alzheimer Week 13 september 2017

  Op 21 september 2017 is het Wereld Alzheimer Dag. Daarom vindt er landelijk een Wereld Alzheimer Week plaats van 18 tot en met 24 september. In deze week worden activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie, hun naasten en iedereen die geïnteresseerd is.

Uitgelicht

Zoeken