Bedankt, Hakim!

ine

Een tijdje geleden ontmoette ik Hakim (9), de hoofdpersoon van ons bewonersblad. Hij interviewde me over Wonen Limburg en duurzame energie.

Wim Hazeu

Het was een leerzaam gesprek voor mij. In de eerste plaats omdat hij heel goede vragen had bedacht. In de tweede plaats omdat Hakim later misschien ook wel in een huis van Wonen Limburg woont. Alles wat we nu doen aan duurzame energie, doen we eigenlijk voor hem en zijn leeftijdsgenoten. Daarom was het extra interessant om te horen wat hem bezighoudt.

We willen dat onze huizen in 2050 alleen nog schone energie gebruiken en zo veel mogelijk hun eigen energie opwekken. Daar werken we al hard aan. Stel dat Hakim over vijftien jaar een huis bij ons huurt. Dan zijn we denk ik ongeveer op de helft. De kans is dus groot dat het dan een duurzaam huis is. Dat brengt onze ambities opeens heel dichtbij.

Er is nog een reden waarom ik zo blij was met Hakims bezoek. Duurzame huizen zijn namelijk maar een deel van het verhaal. Het is zeker zo belangrijk dat de bewoners van die huizen bewust omgaan met energie. Hakim denkt daar nu al over na. Hij wist bijvoorbeeld van alles over het lage energieverbruik bij hem thuis. Voor deze bewoner van de toekomst is energiebesparing dus vanzelfsprekend. Hoe zit dat bij u thuis? Hopelijk kunnen we u inspireren!    
   
Wim Hazeu
Bestuurder Wonen Limburg

 

Uitgelicht

Zoeken