2019

 • Uw huur wordt 6 januari 2020 afgeschreven 03 januari 2020

  Wordt uw huur normaal gesproken automatisch op de 1e van de maand afgeschreven? Deze maand vindt de automatische incasso plaats op maandag 6 januari. Het is dus niet nodig de huur handmatig over te maken. Onze excuses voor het ongemak.
  Als u bij Wonen Limburg Accent huurt, heeft de incasso wel op 2 januari al plaatsgevonden.

 • Wonen Limburg Accent koopt 19 appartementen in hartje Roermond 02 december 2019

  Vanaf 28 november bieden we de huurders van 19 appartementen en parkeerplaatsen Reyershof in de binnenstad van Roermond een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg Accent.

 • Slimme verticale regentuin voor woongebouw Noordsingel in Horst 21 november 2019

  Zware wateroverlast door piekbuien. Dankzij de klimaatverandering komt dit de laatste jaren steeds vaker voor in Nederland. Een groene verticale waterbuffer kan overlast voorkomen en tegelijkertijd het waardevolle regenwater opvangen. Bewoners van een woongebouw aan de Noordsingel in Horst aan de Maas gaan het binnenkort ervaren. Wonen Limburg heeft samen met de gemeente Horst aan de Maas en bedenkers Twan van Hagen en Ruud Derks de handen ineen geslagen en realiseren er als pilot een slimme verticale regentuin. Een primeur in Nederland!

 • Staatssecretaris Blokhuis tijdens bezoek Venray: “Opzet Schuttersveld is bijna utopisch” 19 november 2019

  Op maandag 18 november bracht Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een bezoek aan Blitterswijck en Venray waar hij onder leiding van Wonen Limburg een aantal projecten bezocht en in gesprek ging met samenwerkingspartners en huurders.

 • Realistische maar verontrustende inkijk in onze dagelijkse praktijk als woningcorporatie 06 november 2019

  Steeds meer psychiatrische patienten in de wijk. Wat voor impact heeft dat? Verslaggever Harm van Atteveld maakte er voor EenVandaag een reportage over met behulp van onze medewerkers in Venray.

 • Kantoorsluiting dinsdag 12 november 06 november 2019

  Vanwege een personeelsbijeenkomst zijn onze Buurtwinkels op dinsdag 12 november gesloten. Ons Wonen Limburg Huis en Buurtwinkel Roermond zijn op die dag dicht van 11.00 tot 13.30 uur.

 • Verhalenfestival groot succes 14 oktober 2019

  Op 12 oktober vond de jaarlijkse Dag van het Huren plaats In het Wonen Limburg Huis in Roermond werd een Verhalenfestival georganiseerd. Bezoekers genoten van verhalen in verschillende vormen.

 • Nieuwe mijlpaal voor Stichting Wonen Ell 27 augustus 2019

  Maandag 26 augustus was er een nieuwe mijlpaal voor Stichting Wonen Ell. Voorzitter Jan Custers tekende samen met Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg, de exploitatieovereenkomst tussen de twee partijen. Hiermee is weer een stap gezet in het traject om het voormalige gemeenschapshuis Ellenhof om te bouwen tot appartementen.

 • Nieuw verhuurplatform Wonen Limburg Accent live 11 juli 2019

  De focus van Wonen Limburg ligt op het sociale huursegment. Wij vinden het echter ook belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen.

 • Volgende week vanwege verwachte hittegolf géén Dank je Wel Dagen 21 juni 2019

  De afgelopen dagen zagen we dat volgens de weersvoorspelling voor volgende week, de temperatuur steeds verder opliep. Vandaag geeft de weersverwachting aan, dat het volgende week meer dan 35 graden gaat worden! Naar onze mening een temperatuur, waarop wij geen risico willen lopen voor de gezondheid van onze vrijwilligers. Daarom hebben wij, mede op advies van de GGD, besloten de Dank je Wel Dagen op 25, 26 en 27 juni niet door te laten gaan. Iedereen die zich had aangemeld, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht.

 • Jaaroverzicht 2018 06 september 2019

  Ons complete jaarverslag is een behoorlijk boekwerk. Daarom hebben we de hoogtepunten eruit gelicht en overzichtelijk weergegeven. In een paar minuten bent u weer helemaal bij!

 • Symposium ketensamenwerking NPO 14 augustus 2019

  Op dinsdag 4 juni organiseerden we een symposium over de ketensamenwerking voor het dagelijks onderhoud van onze woningen. Ruim 130 gasten waren in het Wonen Limburg Huis aanwezig waar de bevindingen van deze ketensamenwerking van de afgelopen 5 jaar met elkaar deelden. Prof. Dr. Ir. Marleen Hermans van Brink Management/Advies heeft de evaluatie uitgevoerd en die uitkomsten vormden de basis voor het symposium.

 • Duurzaamheidsloket voor Weert 14 augustus 2019

  Vanaf donderdag 6 juni is het gezamenlijke duurzaamheidsloket van de gemeente Weert, Wonen Limburg en Weert Energie open. Deze drie partijen zijn een samenwerking aangegaan om huurders en woningeigenaren te informeren over de energietransitie. Eén van de initiatieven van deze samenwerking is een duurzaamheidsloket. Hier kunnen inwoners van Weert terecht met hun vragen over o.a. energiebesparing en duurzame energieopwekking bij hun eigen (huur)woning.

 • Start bouwwerkzaamheden winkelcentrum Brukske (Venray) 14 augustus 2019

  In het centrum van de wijk Brukske in Venray is gestart met de bouw van een nieuw winkelcentrum en erboven gelegen appartementen. Op maandag 28 mei was het officieel startmoment van de bouw. Medio 2020 wordt deze nieuwbouw in gebruik genomen.

 • Hemelvaartsdag gesloten 14 augustus 2019

  Op donderdag 30 mei zijn onze buurtwinkels en het Wonen Limburg Huis gesloten vanwege Hemelvaart.

 • Pitch jij tijdens Limburg Klaar voor Morgen? 14 augustus 2019

  Wonen Limburg organiseert op 30 september voor de 2e keer op rij de ‘Innovatiepitch Limburg klaar voor Morgen’ samen met haar ketenpartners en Brightlands Chemelot Campus. Kun jij duurzaamheid in de woningbouw concretiseren? Weet jij op slimme wijze woningen CO2-neutraal te maken of een goede stap in die richting te zetten? En denk je dat jouw idee vernieuwend genoeg is om (uiteindelijk) toe te passen op de corporatiewoningen van Wonen Limburg? Meld dan jouw idee aan voor 15 juli, want we zijn op zoek naar jou!

 • Samenwerking energiebesparing in Weert 14 augustus 2019

  Wonen Limburg, WeertEnergie en de gemeente Weert hebben donderdag 16 mei de intentieverklaring ondertekend tot nauwere samenwerking om de energiebesparing onder de inwoners van Weert te stimuleren.

 • Onderzoek flora en fauna 14 augustus 2019

  Wonen Limburg gaat de komende jaren bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen treffen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

 • Jaarverslag 2018: De toekomst in de steigers 01 mei 2019

  Ons jaarverslag 2018 is uit. We hebben er zelfs twee: het jaarverslag van Wonen Limburg en die van Wonen Limburg Accent. Met Wonen Limburg Accent richten we ons op de mensen met een middeninkomen. Ook zij verdienen een betaalbare huurwoning vinden wij.

 • Prachtige nieuwbouwwoning aan de Oude Trambaan in het witte stadje Thorn 14 augustus 2019

  Vanaf 1 mei 2019 hebben we een prachtige nieuwbouwwoning aan de Oude Trambaan in het witte stadje Thorn te huur. Op deze woning is het Samen Wonen concept van toepassing. Dat betekent dat je samen met de andere bewoners de gezamenlijke achtertuin gaat inrichten en onderhouden.

 • Openingstijden Pasen 17 april 2019

  Op paasmaandag 22 april zijn al onze buurtwinkels en ons Wonen Limburg Huis gesloten. Ook is er dan geen avondopenstelling. Dinsdag 23 april staan we weer graag voor u klaar.

 • Overeenkomsten voor afbouw Het Roekenbosch getekend 14 augustus 2019

  Voor de afbouw van het vakantiepark Roekenbosch is een belangrijke stap gezet. Maandag 15 april zijn de drie overeenkomsten ondertekend waarin alles voor de beëindiging is vastgelegd. In deze overeenkomsten zijn afspraken gemaakt over het aantal woningen dat binnenkort gesloopt wordt en over het tijdelijke gebruik en beheer van de overige woningen.

 • Startsein nieuwe gemengde woonwijk Piushof Panningen 14 augustus 2019

  Donderdag 11 april heeft een aantal oud bewoners van Piushof samen met wethouder Rob Wanten (gemeente Peel & Maas) en Wonen LImburg bestuurder Wim Hazeu het officiële startsein gegeven voor de sloop van het oude Piushof.

 • Welkom thuis voor huurders Geleen 14 augustus 2019

  Vanaf 1 april bieden we de huurders van het appartementengebouw aan de Dr. Nolenshof in Geleen een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg Accent. We breiden ons bezit hiermee uit met in 33 woningen.

 • Sleutel voor bewoners nieuwbouw Zuidsingel in Venray 14 augustus 2019

  Een gezamenlijk ontbijt was het startsein voor het Welkom Thuis heten van de bewoners van de nieuwe woningen aan de Zuidsingel in Venray. In opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg heeft bouwbedrijf Van Wijnen Zuid deze gerealiseerd. De eerste vijf bewoners ontvingen de sleutel van hun nieuwe thuis in gezelschap van bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg, Martijn van de Putten, wethouder van de gemeente Venray en gedeputeerde van de Provincie Limburg Hans Teunissen. De bewoners van de overige woningen en appartementen kunnen de komende weken verhuizen naar hun nieuwe thuis.

 • Start nieuwbouw 6 woningen Berg aan de Maas 14 augustus 2019

  Op donderdag 14 maart is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van zes duurzame, energiezuinige woningen in Berg aan de Maas. Bouwbedrijf Van Wijnen Zuid realiseert deze in opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg. In de loop van 2020 verhuizen de zes Sinti gezinnen van hun tijdelijke woning naar de nieuwe woningen op hun oude, vertrouwde locatie aan de Stegerweg.

 • Verdien een VVV Cadeaubon van € 25,- door tijdig uw huur op te zeggen 14 augustus 2019

  Bent u van plan om te gaan verhuizen en wilt u dus uw huur opzeggen? Doe dit dan minimaal twee maanden van tevoren en verdien een VVV Cadeaubon ter waarde van € 25,-.

 • Gemeente Roerdalen en Wonen Limburg helpen bewoners besparen op vaste lasten 14 augustus 2019

  50 huishoudens krijgen gratis adviesgesprek

 • Samenwerking met Humanitas 14 augustus 2019

  Wonen Limburg gaat in de gemeente Peel en Maas– bij wijze van proef - samenwerken met Humanitas.

 • Wonen Limburg maakt Dempseyflat in Sittard klaar voor de toekomst 14 augustus 2019

  Op dinsdagavond 5 februari hebben we de bewoners van 95 appartementen aan de Dempseystraat in Sittard geïnformeerd over de plannen om het woongebouw klaar te maken voor de toekomst. Voor de bewoners van de kleinere appartementen betekent dit dat ze zullen verhuizen omdat hun appartementen worden omgebouwd naar driekamerappartementen.

 • Houten sociale huurwoningen Sportstraat Leuken 14 augustus 2019

  Wonen Limburg wil in samenwerking met de gemeente Weert 16 houten sociale huurwoningen realiseren op de Sportstraat in de wijk Leuken. Het betreffen zeer duurzame woningen die een plekje krijgen in de omgeving van het Luuëkerpârk. De gemeenteraad besluit hierover op 13 maart 2019.

 • Wonen Limburg Accent koopt 33 appartementen in Geleen in het middenhuursegment 14 augustus 2019

  Vanaf 1 februari neemt Wonen Limburg Accent het complex Dr. Nolenshof in Geleen over van BHG Beheer. Het betreft de eerste aankoop van onze apart opgerichte besloten vennootschap. Deze vennootschap richt zich volledig op het middenhuursegment.

 • Maak jij met ons de beweging? 14 augustus 2019

  In onze samenleving, die uitgaat van ‘eigen kracht’ en een sociaal vangnet, vallen helaas nog veel mensen tussen wal en schip. Wij zien dit vanuit Wonen Limburg, en jij ziet dit ongetwijfeld vanuit jouw professionele betrokkenheid en wellicht ook in jouw persoonlijke sfeer, bij mensen om je heen.

 • Kindcentrum Tarcisius in voormalige HTS 14 augustus 2019

  Basisschool Tarcisius verhuist naar de voormalige HTS aan het Bekkerveld. Wonen Limburg en Gemeente Heerlen zijn het eens geworden over een grondruil. De HTS met het binnenterrein van Wonen Limburg wordt geruild tegen woningbouwlocaties aan de Burg. Gijzelslaan en Spoorsingel van de gemeente. De gemeenteraad besluit in maart over de extra kosten. Daarna worden de plannen pas verder uitgewerkt.

 • Onderzoek naar seniorenwoningen Horst aan de Maas 14 augustus 2019

  Eind vorig jaar hield de SP in Horst aan de Maas een enquête onder inwoners van seniorenwoningen. Maandag 7 januari ontvingen we het onderzoeksrapport. Uit het onderzoek blijkt dat 90% van de respondenten tevreden is met hun seniorenwoning. Goed om te horen!

 • Informatiemarkt Niks 18 in Horst 11 januari 2019

  Wat is er allemaal mogelijk en nodig als je 18 wordt? Hoe regel je je eigen zorgverzekering en je toeslagen? En waar vraag je studiefinanciering aan? Waar wil je wonen als je uit huis gaat? Op welke politieke partij ga je stemmen en hoe ziet een goed CV eruit?

 • Twee nieuwe woongebouwen aan het San Damianopad in Venray 14 augustus 2019

  Het centrum van Venray is een mooi wooncomplex rijker. In samenwerking met de gemeente Venray en de Provincie Limburg hebben we er 18 appartementen gerealiseerd, verdeeld over twee woongebouwen. Eind januari krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe thuis

 • Bedankt, Hakim! 18 januari 2019

  Een tijdje geleden ontmoette ik Hakim (9), de hoofdpersoon van ons bewonersblad. Hij interviewde me over Wonen Limburg en duurzame energie.

 • Wonen Limburg en Gemeente Weert helpen bewoners besparen op vaste lasten 07 januari 2019

  100 huishoudens krijgen gratis adviesgesprek

Uitgelicht

Zoeken