Houten sociale huurwoningen Sportstraat Leuken

esther

Wonen Limburg wil in samenwerking met de gemeente Weert 16 houten sociale huurwoningen realiseren op de Sportstraat in de wijk Leuken. Het betreffen zeer duurzame woningen die een plekje krijgen in de omgeving van het Luuëkerpârk. De gemeenteraad besluit hierover op 13 maart 2019.

Nur Holz

(Impressie)

Mooie toevoeging voor de Weerter woningmarkt
De druk op de huurmarkt in Weert is groot. Er is onder andere behoefte aan betaalbare woningen voor één en twee persoons huishoudens. Dit plan voorziet in de behoefte. Het betreffen 12 levensloopbestendige woningen en 4 woningen met de slaapkamers op de verdieping. Wethouder Wendy van Eijk; “Ik ben blij met dit initiatief voor de wijk Leuken. Juist in deze populaire wijk is een enorme behoefte aan huurwoningen. Dit type woning past ook nog eens erg mooi bij deze locatie en bij de duurzame gemeente die we willen zijn.”

Duurzaamheid
Wonen Limburg koopt de grond van de gemeente Weert. Wij realiseren de woningen en verzorgen de verhuur. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Deze volledig van hout gemaakte woningen zijn een primeur in de sociale woningbouw. De woningen worden allemaal op een zeer duurzame manier gefabriceerd. De woningen zijn helemaal te prefabriceren en te demonteren. Ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde, goede akoestische eigenschappen en de brandwerendheid is hoog. De woningen zijn CO²-neutraal en tot slot volledig recyclebaar.” Voor dit bijzondere project hebben de gemeente en Wonen Limburg subsidie aangevraagd bij de provincie Limburg via het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt.

Vergroening omgeving
De gemeente gaat een gedeelte van de verharding op de Sportstraat (oude parkeerplaats Sporthal Leuken) in de directe omgeving van het plangebied verwijderen en, in samenspraak met omwonenden, vergroenen.

Verhuur
De start van de bouw van de woningen staat gepland na de zomer van 2019. Naar verwachting kunnen de woningen dan in het eerste kwartaal van 2020 worden opgeleverd. De huurprijs van de woningen wordt maximaal € 720,48.

Interesse?
Heb je interesse om in zo'n bijzondere woning te gaan wonen? Zorg dan in ieder geval dat je ingeschreven staat op www.thuisinlimburg.nl. En houdt onze website goed in de gaten voor meer informatie. Zodra we meer weten over de start van de verhuur lees je dat hier.

 

Uitgelicht

Zoeken