Maak jij met ons de beweging?

ine

In onze samenleving, die uitgaat van ‘eigen kracht’ en een sociaal vangnet, vallen helaas nog veel mensen tussen wal en schip. Wij zien dit vanuit Wonen Limburg, en jij ziet dit ongetwijfeld vanuit jouw professionele betrokkenheid en wellicht ook in jouw persoonlijke sfeer, bij mensen om je heen.

bestaanszekerheid

Deze mensen hebben een stevige basis nodig: ‘bestaanszekerheid’. Dat is veel meer dan vier muren en een dak boven het hoofd.
Vanuit onze rol als woningcorporatie kijken wij verder dan het aanbieden van een huis: het gaat om het creëren van een thuis! Wij willen daarom een breed samenwerkingsverband aanjagen, om het welzijn voor de bewoners, die dat nodig hebben, te verbeteren.
 
Bestaanszekerheid kan alleen worden gerealiseerd als verschillende partijen hun krachten bundelen. Wij hebben elkaar als professionele partners, net als burgers in de samenleving, nodig om vooruit te komen! Wij gaan daarom graag samen met jou aan de slag met dit thema! Vanuit onze verschillende expertises en betrokkenheid zijn wij als professionals in de gelegenheid om nieuwe mogelijkheden en proposities te creëren voor kansarme mensen in onze samenleving. Wij durven zelfs te stellen: dit is onze verantwoordelijkheid.
 
Graag nodigen wij je uit voor de startbijeenkomst op woensdag 13 februari. Het wordt een dag vol afwisselende activiteiten, gefaciliteerd door Philémonne Jaasma en Boudewijn Soetens van het Eindhovense design en innovatiebureau VanBerlo (www.vanberlo.nl). Zij dagen je graag uit om vooraf na te denken over het thema 'bestaanszekerheid' door middel van een kleine huiswerkopdracht.
 
Het programma ziet er als volgt uit:
09:00 uur    Inloop
09:30 uur    Welkom en inleiding door Susanne Scheepers
10:00 uur    Creatieve kennismaking
11:00 uur    Deel 1: Verkennen van de context met de Context Radar tool
12:30 uur    Lunch
13:15 uur    Deel 2: Verkennen van de doelgroep
14:30 uur    Break
14:45 uur    Deel 3: Verkennen van de changemakers
15:30 uur    Agenda-setting & reflectie
16:00 uur    Borrel
 
Locatie: Museumplein Limburg, Museumplein 2, Kerkrade
 
Onze manager Publieke Waarde Susanne Scheepers kijkt ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan en krachten te bundelen voor dit belangrijke thema.

Wil je samen met ons deze beweging maken? Meld je dan aan voor 4 februari via het volgende mailadres: jose.bongers@wonenlimburg.nl.
Je bent ook van harte welkom voor een aantal uren of een dagdeel. Geef dit dan aan bij de aanmelding.

 

 

Uitgelicht

Zoeken