Sleutel voor bewoners nieuwbouw Zuidsingel in Venray

helen

Een gezamenlijk ontbijt was het startsein voor het Welkom Thuis heten van de bewoners van de nieuwe woningen aan de Zuidsingel in Venray. In opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg heeft bouwbedrijf Van Wijnen Zuid deze gerealiseerd. De eerste vijf bewoners ontvingen de sleutel van hun nieuwe thuis in gezelschap van bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg, Martijn van de Putten, wethouder van de gemeente Venray en gedeputeerde van de Provincie Limburg Hans Teunissen. De bewoners van de overige woningen en appartementen kunnen de komende weken verhuizen naar hun nieuwe thuis.

Zuidsingel Venray

 

Stedelijke vernieuwing aan centrumrand Venray
Met deze nieuwbouw is Venray 50 huurwoningen, waarvan 17 gezinswoningen en 33 appartementen, rijker. De plannen lagen al wat langer op de plank om de verouderde woningen aan de Zuidsingel te vervangen voor duurzame, energiezuinige woningen. Toch was het proces van plannen maken naar uitvoeren langer dan voorzien. ‘Uitgangspunt was het realiseren van een wijk met een mix aan woningen en huurcategorieën. Een uitdaging omdat de regels voor de corporatie tijdens het maken van de plannen werden aangepast en wij niet meer zomaar mogen bouwen voor de vrije sector huur. Wonen Limburg Accent hebben wij speciaal in het leven geroepen om ook in die huurcategorie woningen te kunnen aanbieden. De nieuwbouw aan de Zuidsingel is een mooi voorbeeld hoe we die gewenste mix in diverse huurcategorieën mogelijk hebben gemaakt. Van de 17 gezinswoningen bieden we er 12 aan in het hogere huursegment, de overige 5 gezinswoningen en de 33 appartementen in het sociale huursegment,’ aldus Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg. 

Energiezuinig en toekomstbestendig
‘Het is fijn dat het plan nu afgerond is en dat de verouderde appartementjes en seniorenwoningen plaats hebben gemaakt voor nieuwe mooie en energiezuinige woningen’, zegt wethouder Martijn van der Putten. Hij vervolgt: ‘Omdat er minder woningen zijn teruggebouwd dan er voorheen stonden en we nog steeds een toenemende vraag zien naar huurwoningen, werken gemeente en Wonen Limburg nauw samen om andere locaties te vinden waar de corporatie ook nieuwbouw kan realiseren. Met Wonen Limburg is verder afgesproken dat alle nieuwbouw voortaan energieneutraal en levensloopbestendig wordt gebouwd. Dat is op alle punten toekomstbestendig wonen!’

Uitgelicht

Zoeken