Start nieuwbouw 6 woningen Berg aan de Maas

helen

Op donderdag 14 maart is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van zes duurzame, energiezuinige woningen in Berg aan de Maas. Bouwbedrijf Van Wijnen Zuid realiseert deze in opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg. In de loop van 2020 verhuizen de zes Sinti gezinnen van hun tijdelijke woning naar de nieuwe woningen op hun oude, vertrouwde locatie aan de Stegerweg.

Start bouw 6 woningen Berg aan de Maas

Nieuwbouw op oude locatie
Op de locatie Achter de Hegge / Stegerweg in Berg aan de Maas staan sinds jaar en dag de woningen voor de Sinti gemeenschap. Na een periode van onzekerheid ging begin 2017 eindelijk de kogel door de kerk. ‘Lange tijd was het onduidelijk of en waar we nieuwe woningen voor deze gezinnen konden gaan bouwen. We zijn dan ook trots dat we door de goede samenwerking met de bewoners, de omwonenden en de gemeente Stein vandaag het startsein voor de nieuwbouw kunnen geven’ aldus Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg.

Duurzaam en energiezuinig
De oude woningen waren sterk verouderd en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. De nieuwe woningen worden gebouwd met duurzame materialen en door de gekozen installaties en hoge isolatiewaarde zijn ze zeer energiezuinig. De komende decennia bieden deze woningen de bewoners een comfortabel thuis.
‘Deze nieuwe woningen zijn zowel voor de toekomstige bewoners als voor de omwonenden in de buurt een waardevolle verbetering van hun leefomgeving. Dit hebben we mogelijk kunnen maken dankzij de inzet en actieve bijdrage van zowel de bewoners als de omwonenden. Daar wil ik ze hartelijk voor bedanken’, aldus Danny Hendrix, wethouder gemeente Stein.

In de loop van 2020 krijgen de nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwe thuiis.

Uitgelicht

Zoeken