Verhalenfestival groot succes

helen

Op 12 oktober vond de jaarlijkse Dag van het Huren plaats In het Wonen Limburg Huis in Roermond werd een Verhalenfestival georganiseerd. Bezoekers genoten van verhalen in verschillende vormen.

verhalenfestival

 

De Dag van het Huren is een initiatief van Aedes, de koepelorganisatie voor woningcorporaties. Deze dag is bedoeld om aan mensen te laten zien wat de woningcorporatie zoal doet. Wij nodigenden onze huurders uit om samen te komen luisteren naar grote en kleine  verhalen. Zoals een verhaal van een statushouder die probeert een plekje in onze maatschappij te krijgen, van mensen die zich inzetten voor de dak- en thuislozen, verhalen van mensen die nog in de mijnen werkten, een rapper over zijn leven in Nederland en ook een theatervoorstelling over armoede.

 

Elkaar leren kennen

Waarom kozen wij voor deze opzet? Bestuurder Ger Peeters: “Omdat wij er van overtuigd zijn dat je door iemands verhalen, iemand beter leert kennen, En dat je door iemand beter te leren kennen, iemand beter leert begrijpen. En dat is in een tijd waarin eenzaamheid en onbegrip groeien, heel waardevol.”

 

Verhalen in dingen

Naast een enorme variatie aan mooie verhalen, was er op het voorterrein een markt met onder meer een ruilbeurs met behulp van Dondergoed Spul en Het Goed, een Marokkaanse theekraam en startende ondernemers die hun product konden laten zien en verkopen. Ook was er een Tussen Kunst en Kitsch kraam waar mensen hun kleine dingen door een beëdigd taxateur konden laten waarderen. Geen verrassende vondsten van waarde afgelopen zaterdag. Wel heel veel objecten waar ook weer zo’n mooi persoonlijk verhaal achter bleek te zitten. 

 

Kwaliteit, niet kwantiteit

Met zo’n 300 aanwezigen kijkt Wonen Limburg terug op een mooie dag. Ger Peeters: “Op dit soort evenementen gaat het niet om grote aantallen mensen. Het gaat om de kwaliteit van de verschillende gesprekken, het luisteren naar elkaar. Wij kijken terug op waardevolle ontmoetingen. En daar ging het om.”

Uitgelicht

Zoeken