Wonen Limburg maakt Dempseyflat in Sittard klaar voor de toekomst

ine

Op dinsdagavond 5 februari hebben we de bewoners van 95 appartementen aan de Dempseystraat in Sittard geïnformeerd over de plannen om het woongebouw klaar te maken voor de toekomst. Voor de bewoners van de kleinere appartementen betekent dit dat ze zullen verhuizen omdat hun appartementen worden omgebouwd naar driekamerappartementen.

Dempseyflat

Investeren in een beter woonklimaat
De Dempseyflat is gebouwd in 1973 en grootschalig gerenoveerd in 2004. Met name de uitstraling van het gebouw is toen flink verbeterd. De grotere appartementen met één of twee slaapkamers in de flat voldoen prima aan de eisen van deze tijd. Dat geldt niet voor de éénkamerappartementen. Met een gebruiksoppervlak van 43 m2 en het ontbreken van een slaapkamer zijn deze woningen erg klein. Dit heeft tot gevolg dat de doorstroom in deze appartementen heel hoog is. Wonen Limburg gaat daarom 37 kleinere appartementen ombouwen naar 22 ruime driekamer-appartementen die aansluiten op de huidige en de toekomstige woonbehoeften. Voor een optimale invulling van het gebouw worden ook enkele appartementen met één slaapkamer samengevoegd. Ook de bewoners van deze appartementen zullen verhuizen.

Voorrang bij herhuisvesting
Tijdens de informatieavond hoorden de bewoners meer over de achtergrond van de plannen, hoe het begeleidingstraject naar een ander huis eruit ziet en over de verhuizing. Het traject is opgestart en het doel is dat uiterlijk eind 2019 de bewoners van de kleinere appartementen verhuisd zijn naar een andere woning. De betreffende bewoners krijgen voorrang op andere woningzoekenden bij hun zoektocht naar een ander huis. Verder stellen we samen met de bewoners en de Stichting Huurdersbelangen Zuid-Limburg een sociaal plan op, waarin afspraken staan over bijvoorbeeld de herhuisvesting en de uit te keren verhuiskostenvergoeding.

Inrichten modelwoning
De uitvoering van het project start met het inrichten van een modelwoning. De bewoners worden in de modelwoning geïnformeerd over de aard van de werkzaamheden en krijgen ter plekke een beeld hoe de nieuwe woningen eruit gaan zien. Nadat de modelwoning is opgeleverd en de bewoners zijn geïnformeerd, treft de aannemer voorbereidingen om de overige woningen om te bouwen.

 

 

Uitgelicht

Zoeken