Betaalbaar wonen voor Eller jeugd

Marian Gielen

Vrijdag 11 maart vond de symbolische sleuteloverdracht plaats van de woningen van Stichting Wonen in Ell. De 10 sociale woningen zijn in 2021 gerealiseerd in het voormalig gemeenschapshuis Ellenhof. Op 25 februari 2022 ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels. De oproep vanuit de Eller jeugd heeft gehoor gekregen. Door de handen ineen te slaan is er een prachtig project ontstaan waar we als Wonen Limburg trots op zijn!

Sleuteloverdracht Ell

Oproep jongeren Ell
De jongeren in Ell deden een oproep om betaalbaar wonen in hun geboorteplaats mogelijk te maken. De dorpsraad van Ell, gemeente Leudal, de provincie Limburg en Wonen Limburg sloegen de handen ineen om dit mogelijk te maken. Samen met Stichting Wonen in Ell is het gelukt om het voormalig gemeenschapshuis Ellenhof te verbouwen naar 10 sociale woningen en appartementen voor starters en 55+ers. Onze bestuurder Ger Peeters: “Dit soort projecten zorgen ervoor dat een sterke gemeenschapszin ontstaat of verstevigd wordt.”

Stichting Wonen in Ell selecteert nieuwe bewoners
Stichting Wonen in Ell heeft het selectieproces zelf uitgevoerd. Dat maakt dit project bijzonder. Jan Custers voorzichter Stichting Wonen in Ell geeft aan dat de prioriteit lag bij het creëren van woonmogelijkheden voor de Eller jeugd uit eigen dorp. “Dit is ons voor bijna 100% gelukt. Er hebben zich geen senioren gemeld maar wel een flink aantal jongeren. Bijna alle nieuwe bewoners vallen in de leeftijd 20-30 jaar en komen uit Ell.”

Gemeente Leudal is trots
Wethouder Michel Graef: “Door enerzijds goed te luisteren naar de wensen en behoefte van inwoners en anderzijds goed samen te werken met onze partners is dit fraai stuk maatwerk tot stand gekomen. Een proces van initiatief tot en met sleuteloverdracht waar we als gemeente alleen maar trots op kunnen zijn. Een voorbeeld voor de projecten die we binnen de versnellingsagenda wonen willen realiseren, door én voor inwoners." 

Een samenwerking van: stichting Wonen in Ell, dorpsraad Ell, gemeente Leudal, provincie Limburg, Janssen de Jong OnderhoudPlus B.V. en Wonen Limburg. 

Sleuteloverdracht Ell -
Sleuteloverdracht Ell --

Foto's: John Hölsgens - Leudal.Nieuws.nl

Uitgelicht

Zoeken