Onze woningaanbieding en dan?

Ingrid Bekker

U gaat uw 1e woning via ons huren. Of u heeft bij ons uw nieuwe droomhuis gevonden, want u huurde al bij Wonen Limburg. Dit betekent dat u een aantal zaken moet regelen.

Gezocht en gevonden

U heeft gereageerd op een woning en behoort tot de eerste kandidaten. U ontvangt een schriftelijke uitnodiging van ons voor een bezichtiging. Als de woning van uw keuze nog bewoond is, maakt de huidige bewoner u wegwijs in het huis. Misschien staat de woning van uw keuze al leeg. In dat geval laten wij u de woning zien.

Het kennismakingsgesprek

Als u na de bezichtiging aangeeft dat u nog interesse hebt in de woning, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken wat u als huurder van ons mag verwachten en wat wij als verhuurder van u verwachten. U kunt tijdens dit gesprek al uw vragen stellen over huren en wonen. In de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek vragen we u een aantal gegevens mee te brengen. Die gegevens hebben we later nodig om een huurovereenkomst te kunen opstellen. Als u nu al bij ons huurt, kunt u ons de benodigde gegevens ook toesturen.

Woningaanbieding

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een schriftelijke woningaanbieding. In die aanbieding vindt u een specificatie van de totale maandhuur en de datum waarop de woning vermoedelijk vrijkomt. Op het antwoordformulier bij de aanbieding kunt u binnen 3 werkdagen aangeven of u de woning daadwerkelijk wilt gaan huren.

Ja, ik wil deze woning

Als u voor de woning kiest, ondertekent u het antwoordformulier en stuurt u het ons binnen 3 werkdagen terug. Woont u op dit moment al in een woning van Wonen Limburg, dan is het belangrijk dat u de huur van uw 'oude' woning tijdig opzegt. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. U kunt de huur op iedere werkdag van de maand opzeggen.

Nee, ik wil de woning niet

Ook als u de aangeboden woning afwijst, ontvangen wij graag binnen 3 werkdagen het antwoordformulier van u retour. U blijft dan gewoon ingeschreven als woningzoekende en kunt verder zoeken naar een passende woning. Als wij geen formulier van u ontvangen, gaan we ervan uit dat u de woning niet wilt huren. De aanbieding vervalt dan.

Gefeliciteerd met uw woning

Als u onze aanbieding accepteert, krijgt u van ons een uitnodiging om de sleutel in ontvangst te nemen en het huurcontract te tekenen. Na het tekenen van het huurcontract bent u officieel de huurder van de woning. De 1e huur ontvangen wij graag vooraf van u. U kunt dit bedrag tijdens de sleuteluitgifte pinnen. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Iets niet in orde?

Voordat u de sleutel van uw nieuwe woning krijgt, hebben wij voor u gecontroleerd of de woning in goede staat is. Is er toch iets niet in orde, belt u ons dan gerust. We lossen het probleem zo snel mogelijk voor u op.

Spullen overnemen

Misschien kunt u zogenoemde 'roerende zaken' als gordijnen of vloerbedekking van de vertrekkende huurder overnemen. U bepaalt zelf wat u wel of niet wilt overnemen en bepaalt in overleg - zonder onze tussenkomst - de prijs. Wonen Limburg neemt nooit roerende zaken over.

Onroerende zaken

Het kan zijn dat de vertrekkende huurder een nieuwe keuken of badkamer heeft geplaatst. Deze zogenoemde 'onroerende zaken' kunt u niet overnemen. De vertrekkende huurder heeft 2 opties:
- Hij of zij laat de onroerende zaken zitten en Wonen Limburg wordt eigenaar. Wij zijn vanaf dat moment verantwoordelijk voor onderhoud en vervanging.
- Hij of zij verwijdert de onroerende zaken en brengt de situatie in de oorspronkelijke staat terug.

De huur

Voor uw nieuwe woning gaat u huur betalen. Op deze pagina leest u meer hierover.

 

Uitgelicht

Zoeken