Op zaterdag 7 oktober is in het Wonen Limburg Huis in Roermond het Verhalenfestival. Daar geven we bewoners het podium. Zij delen hun verhaal. Om elkaar beter te begrijpen. Om geïnspireerd te raken. En om de veelkleurigheid van onze bewoners te vieren.
Bianca Meinhardt zet zich al jaren met hart en ziel in voor behoud van de Sinti-cultuur. In 2017 werd haar harde werken beloond met een prijs van de gemeente Weert. Maar er is nog steeds werk aan de winkel, vertelt ze.
Al heel lang is Marita Verstegen-Vanhommerig juf op een basisschool. Ze ziet dat kinderen het steeds drukker krijgen. En dat er steeds meer van ze wordt verwacht. Daarom doet ze veel om haar kinderen rust te geven in de klas. Ze begint de schooldag bijvoorbeeld met een yoga-oefening. Ze wil kinderen ook laten weten dat het niet erg is als ze iets niet in één keer kunnen. Daar schreef ze een boek over: Muisje Mila.
“Hoor je de specht?” vraagt Harrie van Stipdonk. “Die heeft een nest in die holle boom daar”, wijst hij. Uit een gat in een knotwilg steekt inderdaad een eigenwijze snavel. Harrie kijkt rond in de binnentuin van woongebouw de Eegelshoeve in Someren. Samen met een groepje andere bewoners maakte hij er een prachtig stukje groen van.
In Wijkcentrum Brukske in Venray wordt het eten bijna opgediend. Aan de tafels zitten mensen uit de buurt die zich speciaal voor dit etentje hebben aangemeld. Het is niet zomaar een maaltijd. De avond is van begin tot eind bedacht en georganiseerd door de Kinderwijkraad Brukske: Meysa, Mirna, Soumaya, Khate, Anas, Ali, Bejamin en Jamal. Ze halen er geld mee op voor een van hun plannen: een Playstation-kamer voor alle kinderen uit de buurt.
Ontvangt u een eenmalige huurverlaging? Controleer dan of de Belastingdienst die verandering goed verwerkt.
Burendag: dé dag om samen met uw buren iets te ondernemen. Denk aan een gezellige buurtbarbecue of een gezamenlijke opruimactie.
In 2022 plaatsten we drie nieuwe woonwagens en leverden we in totaal 126 nieuwe huizen op.
Een paar jaar geleden maakte Ruud Holthuis zijn eigen koophuis helemaal energiezuinig. Hij plaatste zonnepanelen en een warmtepomp. En hij ging van het aardgas af. Hij had zich goed voorbereid. Door heel veel informatie te zoeken over energiebesparing. Die kennis zet hij ook in voor anderen, als energiecoach voor Wonen Limburg.
Gitte Kroes is iemand die niet goed stil kan zitten. Ze zet zich graag in voor de mensen uit haar wijk.
Het Verhalenfestival van Wonen Limburg!
We zijn enorm dankbaar dat zó veel mensen zich elke dag inzetten voor hun buurt. Tijdens de
Dankjeweldagen zetten we al die vrijwilligers elk jaar in het zonnetje. Dit jaar ontvingen we op 5 en 6 juli zo’n 400 vrijwilligers.