Omwonenden over plannen Schuttersveld bijgepraat

sjuul

Op dinsdagavond 11 juli zijn omwonenden van Schuttersveld op het gemeentehuis van Venray door Wonen Limburg en gemeente Venray bijgepraat over de plannen. In het voormalige verzorgingshuis komen gedeeltelijk woningen voor individuele huurders. Voor de overige beschikbare ruimtes worden één of meerdere maatschappelijke partners gezocht. Deze maatschappelijke (zorg)partner(s) gaan een bijdrage leveren aan het beheer en de leefbaarheid van het gebouw en de omgeving. Zodat we er een plek van kunnen maken waar zorg en wonen onder één dak plaatsvindt. Een plek die een positieve uitstraling en functie heeft in de buurt.

schuttersveld

12 partijen presenteren in september hun plannen
Geïnteresseerde partijen konden zich tot 10 juli opgeven om zichzelf na de zomervakantie te presenteren en hun plannen toe te lichten. Om de plannen te beoordelen is een adviescommissie opgericht met vertegenwoordigers van de bewonerscommissie Schuttersveld, de huurdersvereniging HVNL, de wijkraad Noord-West, bewoners aanleunwoningen Schuttersveld, Stichting Kapstok, De Zorggroep, Gemeente Venray en Wonen Limburg. Gezamenlijk stelden ze kaders op waar de 12 geïnteresseerde partijen straks in september door de adviescommissie op getoetst worden.

Maximaal 40 woningen
De individuele huurwoningen zijn gepland op de 2e en 3e verdieping. Van de huidige kamers kunnen één-, twee- en driekamerappartementen gemaakt worden. Daarmee zijn de woningen geschikt voor zowel eenpersoonshuishoudens als kleine gezinnen. Er is ruimte voor maximaal 40 woningen met huurcontracten voor maximaal twee en vijf jaar. De overeenkomst om Schuttersveld voor tijdelijke bewoning te gebruiken, krijgt een looptijd van tien jaar.

Uitgelicht

Zoeken