Rookmelders

esther

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht dat alle woningen zijn voorzien van een rookmelder. Wonen Limburg vindt het belangrijk dit goed voor haar huurders te regelen. Woont u in een woning waarvan de bouwvergunning in 2003 of daarna is aangevraagd? Dan heeft u waarschijnlijk al een rookmelder. Woont u in een oudere woning? Dan krijgt u van ons alsnog een rookmelder.

rookmelders

Wij weten wanneer de bouwvergunningen van onze woningen zijn aangevraagd. U krijgt daarom vanzelf bericht, wanneer u nog geen rookmelder heeft. In dat geval komt er in de periode van januari tot en met juni 2022 iemand bij u langs, van het bedrijf GBB uit Maastricht, om de rookmelder op te hangen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Bij het ophangen kijken we wat de beste plek voor de melder is. Meestal is dit in de gang. En bij een huis met een slaapverdieping, plaatsen we er ook één op de overloop. 
 
We plaatsen de rookmelders gratis. Heeft u nog geen melder? Dan krijgt u dus vanzelf bericht van ons. U kunt zich hier niet voor aanmelden.

Niet thuis?
Heeft u bericht van ons ontvangen maar kunt u niet thuis zijn? Dan komen we een andere keer langs als we weer in de buurt zijn. Vanwege het grote aantal woningen dat we moeten bezoeken, is het helaas niet mogelijk een afspraak hiervoor te plannen. Indien we u meerdere keren niet thuis treffen, laten we een brief of kaart achter waarin we aangeven hoe u toch aan een rookmelder kunt komen.


Meer informatie/ more information

Meest gestelde vragen en antwoorden

Translation letter in English

Most frequently asked questions

Zoeken