Wonen Limburg neemt drie wooncomplexen en een bouwlocatie over van collega-corporatie Woonpunt. Het gaat in totaal om 186 huurappartementen in het middensegment in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen. Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar. Zo blijven de woningen beschikbaar voor mensen met een middeninkomen.
Met het tekenen van de intentieovereenkomst gaan we onderzoeken of het mogelijk is zo'n 600 woningen in Sittard-Geleen aan te sluiten op het netwerk, waardoor we met restwarmte de woningen kunnen verwarmen. Door aan te sluiten op Het Groene Net kunnen wij op betaalbare wijze woningen fors verduurzamen en leveren we hiermee een bijdrage aan het realiseren van ons streven zoveel mogelijk woningen in 2030 van het gas af te hebben. Wij doen mee op voorwaarde dat huurders niet méér geld kwijt zijn aan de verwarming van hun huizen dan wanneer ze aardgas zouden stoken.
Klimaatverandering zorgt tegenwoordig voor steeds meer uitersten. Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast en droogte in de omgeving te voorkomen. Maar dit is niet voldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen. Alleen met de hulp van bewoners kan het verschil worden gemaakt. Naast de extreme regenval ontstaat er namelijk ook meer wateroverlast door de toename van de hoeveelheid bebouwing en verharding in tuinen. Hierdoor stroomt er meer regenwater rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want met dit zogenoemde hemelwater valt veel te doen. Afkoppelen van het riool is de methode om dit water in gebruik te nemen. Het project Waterklaar stimuleert deze methode. En Wonen Limburg doet als corporatie mee aan dit project.
Wonen Limburg wil mensen meer bieden dan een huis. Wij willen zorgen voor een thuis. Een huis is een ‘ding’ van baksteen, terwijl een thuis een gevoel is. Een plek waar je je prettig voelt. Een veilige woonomgeving is daarvoor heel belangrijk.
Ons magazine In de buurt van Ruud staat voor een groot deel in het teken van veiligheid. Wonen Limburg wil mensen meer bieden dan een huis. Wij willen zorgen voor een thuis. Een huis is een ‘ding’ van baksteen, terwijl een thuis een gevoel is. Een plek waar je je prettig voelt. Een veilige woonomgeving is daarvoor heel belangrijk.
Op dinsdagavond 11 juli zijn omwonenden van Schuttersveld op het gemeentehuis van Venray door Wonen Limburg en gemeente Venray bijgepraat over de plannen. In het voormalige verzorgingshuis komen gedeeltelijk woningen voor individuele huurders. Voor de overige beschikbare ruimtes worden één of meerdere maatschappelijke partners gezocht. Deze maatschappelijke (zorg)partner(s) gaan een bijdrage leveren aan het beheer en de leefbaarheid van het gebouw en de omgeving. Zodat we er een plek van kunnen maken waar zorg en wonen onder één dak plaatsvindt. Een plek die een positieve uitstraling en functie heeft in de buurt.
Vandaag vond de officiële ondertekening plaats van de energieprojecten 2017-2020 van Wonen Limburg. Hiermee kregen de 4 partijen OnderhoudPlus, Cuypers-Pex BV, Gebr. Janssen BV en Caspar de Haan officieel de opdracht om te starten met de energetische renovaties van ongeveer 4000 woningen. Omdat de woningen aan de Keijsershof in Hegelsom als één van de eerste aan de beurt zijn, vond dit feestelijke moment daar in de straat plaats.
Op dinsdag 4 juli tekenden de bestuurders Ger Peeters van Wonen Limburg en Edwin Delsing van Land van Horne een strategische samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking heeft tot doel ouderen beter van dienst te kunnen zijn nu zij steeds langer zelfstandig thuis wonen. Daarbij gaat het om te voorzien in voldoende geschikte en betaalbare huurwoningen, aangevuld met (zorg)diensten die het zelfstandig wonen vergemakkelijken.
Wonen Limburg neemt u veel onderhoud aan uw woning uit handen. Maar sommige kleine klussen en reparaties zijn uw eigen verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld het vegen van de schoorsteen, het schoonmaken van de dakgoot of het bijwerken van kitvoegen.
Elk jaar zit Wonen Limburg met de gemeente om de tafel om ‘prestatieafspraken’ te maken. Daarin leggen we samen vast wat we het komende jaar in die gemeente gaan doen. Het zijn officiële afspraken, waarop de gemeente ons kan afrekenen. Sinds kort is de huurdersvertegenwoordiging ook partner in die gesprekken. Wat moet u weten over de prestatieafspraken?