Wat gebeurt er aan mijn woning?

ine

Een energiebesparende renovatie houdt in dat wij de woning als het ware een warme jas aantrekken. Hierbij gaan we ervan uit dat we energieverbruik kunnen beperken door het lekken van energie te voorkomen. In de meeste gevallen krijgen onze huurwoningen HR++ isolerend glas en soms ook nieuwe kozijnen. Verder worden de spouwmuur, vloer en het dak voorzien van isolatiemateriaal met een hoge thermische waarde. In de woningen met een oude verwarmingsketel, vervangen we deze door een nieuwe hoog rendement combiketel. Ook controleren wij altijd de ventilatie in de woning, omdat deze net zo belangrijk is als de isolatie.

Door de woning te isoleren bespaart de bewoner geld. Isolatie en HR++ glas voorkomen dat er warmte verdwijnt in de winter. Men hoeft de thermostaat minder hoog te zetten en dat zorgt voor een lagere energierekening. In de zomer blijft het bovendien koeler in huis. Het klimaat in de woning voelt aangenamer en comfortabel. Dat is niet alleen fijn voor de bewoners, maar heeft ook een gunstig effect op de levensduur van meubels en apparatuur in huis.

Ook bekijken we de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Hiermee wekken we energie op zonder gebruik te maken van fossiele brandstof. En dat is weer goed voor het milieu!

 

Uitgelicht

Zoeken