Thuis In

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich Thuis voelt In zijn wijk of buurt. En dat mensen klaar staan voor elkaar wanneer dat nodig is. Door de veranderende maatschappij zien we dat dit lastiger wordt. Daarom willen we iedereen graag helpen bij het Thuis voelen In je buurt of wijk. Dit houdt in dat we naar je luisteren, tijd voor je maken en samen bekijken wat nodig is om je woongeluk nog beter te maken. Dat kan op verschillende manieren. We kunnen je helpen met het opstarten van nieuwe initiatieven door je met de juiste mensen of netwerken in contact te brengen. Of door jouw ideeën om bestaande dingen anders te doen, net die noodzakelijke steun te geven. Het is maar net wat je nodig hebt om verder te kunnen. We ontmoeten je graag in onze buurtwinkel en we komen ook met plezier bij jouw thuis. Of je belt ons gewoon. Laten we samen het verschil maken en zorgen voor meer woongeluk in jouw buurt of wijk. Welkom thuis!

Hieronder leest u de verhalen van die ontmoetingen.

 • Een goede buur. Ook in deze coronatijd wel zo fijn 02 februari 2021

  website mevrouw Kies met anderen op daktuin Anne Kies is voorzitster van de bewonerscommissie Poort van Limburg in Weert. Ze vertelt over het afnemen van de sociale contacten in het complex door corona-angst en wat je daaraan kunt doen.

 • Jan uit de Norbertuswijk: “We krijgen hulp van opa’s en oma’s bij het organiseren van onze kinderactiviteiten.” 24 september 2020

  Foto Jan website Het laatste verhaal uit de Norbertuswijk. Weer te mooi is om te laten liggen. We hebben dit opgetekend om andere mensen te inspireren.

 • Liesbeth uit de Norbertuswijk: “Ik vind het zelf belangrijk om ergens bij te horen en dat gun ik anderen ook” 22 september 2020

  Foto Liesbeth website Een verhaal dat te mooi is om te laten liggen. We hebben dit opgetekend om andere mensen te inspireren.

 • Linda uit de Norbertuswijk: “Dit is mijn manier om deel te nemen aan de samenleving” 22 september 2020

  Foto Linda website Een verhaal dat te mooi is om te laten liggen. We hebben dit opgetekend om andere mensen te inspireren.

 • Wonen Limburg de wijk in 30 juni 2020

  website thuis in filmpjes Op 1,5 meter ontmoeten. Hoe doe je dat?

 • Riet en Riet willen eruit 11 maart 2020

  website riet en riet “We konden niet goed met onze scootmobiels uitrijden, omdat er een scooter breed geparkeerd stond. We waren zo bang dat we met de scooter schade zouden aanrichten! Maar durfden het niet goed aan te kaarten. Heidi van Wonen Limburg hielp ons met een briefje. Dit hebben we op het zadel geplakt. We zijn zo blij dat we dit gedaan hebben. Volgende keer doen we het gewoon zelf!”. Riet en Riet, Gouden Leeuwplein in Venray

 • Recept voor een geslaagde Thuis In - middag 13 februari 2020

  Recept Thuis in Wat is nodig voor een geslaagde Thuis In - middag?

 • Het verhaal van Trudy: Verschillende culturen wonen samen in Weert 27 januari 2020

  foto trudy habets website Als dochter van een Afro-Amerikaanse bevrijdingssoldaat en een Nederlandse moeder heeft Trudy Habets zich lange tijd anders gevoeld. “Als heel klein kind niet, ik wist niet beter. Maar na mijn zevende zag ik toch wel dat ik er anders uitzag met mijn donkere krullen en getinte huidskleur”. En dat zagen anderen ook. Haar gemengde afkomst en de worsteling die daarmee gepaard ging, hebben ervoor gezorgd dat ze het belangrijk vindt dat alle nationaliteiten zich thuis voelen in Nederland. En daar zet ze zich met hart en ziel voor in. Een van haar projecten is het Hofjeswonen van Wonen Limburg in Weert.

 • Het verhaal van Piet: ‘Heerlijk met de meisjes ‘kallen’ in Weert 16 januari 2020

  website Piet Adriaens (002) Hij heeft precies de uitstraling die je graag ziet bij een man op leeftijd: vriendelijk, spontaan, goedlachs en lief. Piet Adriaens (80) woont sinds tien jaar in een appartement van Wonen Limburg aan de Driesveldlaan. Piet houdt ervan om mensen te ontmoeten en mensen te verbinden met elkaar. Zo was hij jarenlang lid van de bewonerscommissie. Al tien jaar lang komt hij iedere dinsdagochtend naar de buurtwinkel in Weert om daar een kop koffie te drinken en een krantje te lezen. “Ik ga weleens bij een neef in de buurt op bezoek en dan loop ik langs de buurtwinkel van Wonen Limburg. Dan zie ik de meisjes kijken vanachter het raam en krijg ik daarna de vraag of ik ze niet vergeten ben!”, lacht Piet.

Uitgelicht

Zoeken